Ontdek vijf bijzondere campings in Bretagne

De Veluwe is een grote publiekstrekker in Nederland.

In Bretagne vind je verschillende opmerkelijke campings waar je kan overnachten.

Kamperen is en blijft mateloos populair. Toch zoeken mensen vaak wel een bijzondere kampeerplek voor hun vakantie. De Franse regio Bretagne is erg geschikt voor een kampeervakantie. Met 700 campings is er ook keus genoeg. Maar met zoveel opties kan het soms moeilijk zijn om iets te vinden wat je leuk vindt. Daarom vind je hieronder vijf bijzondere campings is de vakantieregio.

1. Spa met panoramisch uitzicht
In Ploumanac’h, vlakbij Perros-Guirec en tegenover het natuurresservaat de Sept-Iles, beschikt de viersterren camping le Ranolien over een spa. Deze intieme en relaxte ruimte biedt een uitgebreide keuze aan ontspannings- en schoonheidsrituelen: een peeling met sinaasappelsuiker, een warm masker met jasmijn, een massage met heerlijk geurende oliën. Verdere ontspanning vindt je in de hamam, sauna of jacuzzi. En dat is nog niet alles: Vanuit deze spa heb je een prachtig uitzicht op de roze Granietkust. Voor meer informatie ga je naar de website.

2.Vintage sfeer in le Domaine du Roc
Le Domaine du Roc, gelegen tussen de golf van Morbihan en Brocéliande, is een originele camping. Temidden van de huisjes, hutten en traditionele campingplekken, staan vier oude, retro-caravans. Deze vier juweeltjes op wielen komen uit 1934 tot 1969 en hebben de tand des tijds glorieus weten te doorstaan. Het terrein biedt eveneens mogelijkheden voor talrijke activiteiten als een acrobatisch parcours, kanotochten en een overdekt zwembad. Voor meer informatie ga je naar de website.

3. Luxe in het kasteel van Kermenguy
In het kasteel van Kermenguy kun je midden in de natuur overnachten. Het beschermde gebied van 38 hectaren telt vier boomhutten, twee lodgetenten en het Bubble room castle, waarin je slaapt onder de sterren. Ter bescherming van de natuur is er geen water- of electricteitsvoorziening. Comfort vind je wel op een andere manier dankzij de tot in de puntjes verzorgde inrichting, de verlichting door de lantaarns met kaarsen, de composttoiletten en het waterpunt. Voor meer informatie ga je naar de website.

4. Boerderijcamping van Croas Men
De boerderijcamping van Croas Men is volledig gewijd aan de natuur en dieren. Hier vind je originele accommodaties en een boerderij die de hele dag toegankelijk is. Tijdens deze 100% groene vakantie kun je je volledig onderdompelen in de natuur. De boerderij is een ideale bestemming voor gezinnen. Kinderen ontdekken hier de geiten, varkens, ezels, kippen en koeien en kunnen zelfs meehelpen bij de dagelijkse taken op de boerderij. Voor meer informatie ga je naar de website.

5. Talrijke activiteiten in le Domaine des Ormes
In de Ormes zijn de activiteiten talrijk en is het overnachtingsaanbod gevarieerd: tenten, appartementen, mobile homes, huisjes, boomhutten. Er zijn drie zwembaden, een waterpark, overdekt zwemparadijs, golfslagbad, manege, golfbaan, avonturenroute, paintballterrein, boogschietgelegenheden, en nog veel meer. Alles is samengebracht om zowel de ouders als de kinderen de vakantie van hun leven te bezorgen. Vier restaurants, de supermarkt, bar, piano-bar en discotheek maken het plaatje compleet. Vergeet niet ook het domaine te verlaten om de baai van Mont-Saint-Michel te verkennen. Voor meer informatie ga je naar de website.

Kijk voor meer bijzondere accommodaties in Bretagne op de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.