Peru is een warm bad voor lichaam en geest

Een bad nemen in een van de thermale bronnen in Peru kan stramme reisspieren weer soepel maken.

Een bad nemen in een van de thermale bronnen in Peru kan stramme reisspieren weer soepel maken.

Van badderen bij Machu Picchu tot ultiem luxe spa’s in Cusco en Lima en van hot springs midden in de natuur tot poedelen op het platteland: in Peru kun je op het gebied van wellness alle kanten op. Het land heeft dan ook 550 thermale bronnen. De bewoners van Peru waren zich al ver voor de Inca-tijd bewust van de fijne effecten van het vulkanische water. Een bronbezoek mag dan ook niet ontbreken op je reis-to-do-lijst voor Peru.

Gezond, sociaal en mooi
Een vulkanisch bad is gezond, dat hadden ze in Peru honderden jaren geleden al in de gaten. Ruim voordat de Inca’s er de scepter zwaaiden, maakten de Peruanen gebruik van de therapeutische werking van de thermale bronnen. Daarnaast was het bronbezoek onderdeel van het sociale leven, om bij te praten, te roddelen of om nieuwe mensen te leren kennen. Op een gezonde manier, want de hoge temperatuur van het water elimineert bacteriën en virussen, is goed voor de bloeddruk en de doorbloeding en helpt afvalstoffen af te voeren. Ook de mineralen in het water helpen een handje. Zwavelbaden ruiken misschien niet zo lekker, maar herstellen wel huidaandoeningen en zorgen voor een mooie huid.

Beste spa’s van Zuid-Amerika
Waar je ook heen gaat in Peru, er is hoe dan ook de mogelijkheid om kennis te maken met zo’n geneeskrachtige vulkanische bron. Zo vind je in het noorden de Banos del Inca – de baden van de Inca’s – waar locals en toeristen samen het warme water delen. In het zuiden liggen in de Colca vallei de bronnen van Calera en bij Machu Picchu badder je in Agua Calientes, wat zoveel betekend als ‘heet water’. Wie zich liever in een moderne luxe spa onderdompelt is in Cusco en Lima aan het juiste adres. Ook niet onbelangrijk: vier van de beste spa’s van Zuid-Amerika zijn te vinden in Peru.

Voor meer informatie ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.