Schildpadden ‘rennen’ rond in Amersfoort


Reuzenschildpadden blijken best nog wat vaart te kunnen maken. DierenPark Amersfoort heeft er sinds deze week twee bij gekregen. Daarmee is het totale aantal op vijf gekomen. Hoewel de dieren een nogal gezapig imago hebben, bleken de nieuwkomers best nieuwsgierig naar hun nieuwe leefomgeving en ‘renden een rondje’ om de vijver in hun verblijf. Op de video is ook te zien dat de dieren nog een flink tempo kunnen maken.

Aldabra reuzenschildpadden zijn de allergrootste schildpadden die op het land leven. Een man kan wel 250 kilogram wegen. ‘‘Deze nieuwkomers zijn met hun acht jaar nog relatief jong,’’ vertelt hoofddierverzorger Bas Aalders. ‘‘Gelukkig hebben zij nog alle tijd om te groeien, want deze dieren kunnen wel 175 jaar worden.’’ In het park is schildpad John van 27 jaar de zwaarste jongen, hij spant de kroon met een gewicht van 179 kilogram.

Het park heeft vorig jaar een compleet nieuw verblijf in het DinoPark gebouwd voor de reuzenschildpadden. ‘‘In het tropische SchildpaddenHuis hadden wij ruimte genoeg voor meer van deze zwaargewichten,’’ vertelt Bas Aalders. ‘‘Met de komst van deze twee nieuwe bewoners hebben wij een mooie groep. Het zou echt fantastische zijn als deze dieren in de toekomst voor jonge schildpadjes zouden zorgen.’’

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.