Vakantie aan een zwemmeer in Italië

Een natuurlijke zwemvijver bij een van de boerderijen.

Een natuurlijke zwemvijver bij een van de boerderijen.


Van lammetjes knuffelen en het uitmesten van de stallen tot bramen plukken of het bakken van brood. Tijdens een vakantie op een Roter Hahn vakantieboerderij in het Italiaanse Zuid-Tirol, kunnen kinderen in de leer gaan als boerenknecht. Terwijl zij zich vermaken, kunnen ouders zich ontspannen. De boerderijen lenen zich ook goed voor een multigeneratie vakantie waarbij ouders, kinderen en grootouders gezamenlijk van een familievakantie genieten. De 1.600 boerderijen van Roter Hahn bieden gasten ‘quality time’ waarbij avontuur, natuur en educatieve activiteiten voor jong en oud centraal staan.

Vakantie aan het zwemmeer
Bij een familievakantie hoort ook zwempret. Jong en oud vinden volop mogelijkheden voor een verfrissende duik in het koele water van een bergmeer in de directe omgeving of in de natuurlijke zwemvijver bij de boer. Sommige zwemmeren liggen op een prachtig idyllisch plekje, zoals het Laghetto di Fiè bij de berg Sciliar of het Lago di Caldaro, het warmste bergmeer in het zuiden van Zuid-Tirol. Wie houdt van een uitdaging, wandelt naar de Laghi di Sopranes. Een sprong in het koude bergwater is echter alleen voorbehouden aan echte ‘diehards’. Veel boerderijen hebben een natuurlijke zwemvijver of beschikken over een buitenbad in de tuin, vaak met water waaraan geen druppel chemicaliën is toegevoegd.

Multigeneratie-reistrend
Multigeneration travel is een steeds vaker geziene vorm van vakantievieren. Door de toenemende welvaart en reislustigheid van senioren zijn grootouders gezonder en actiever dan ooit tevoren. Op vakantie gaan met grootouders, ouders en kleinkinderen is dan ook een ideale manier om écht samen tijd door te brengen en tegelijkertijd ook de mogelijkheid hebben om zelf activiteiten te ondernemen. Terwijl de kleinkinderen de stallen uitmesten en de ouders een boek lezen, maken de grootouders een wandeling of trekken er op uit met de fiets.
Consumenten vinden meer informatie over de vakantieaccommodaties op: http://www.rodehaan.it/nl

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.