Op vakantie met je hond

Nederlands hond

Nederlands hond

Casamundo.nl signaleert voor het vierde jaar op rij een stijging in het aantal boekingen met hond. In de zomer van 2013 steeg het aantal Casamundo vakantiegangers dat de hond mee nam op reis met 30% in vergelijking met de zomer er voor. Ook voor de zomervakantie van 2014 zet deze trend zich voor. Dit bevestigt weer eens hoe gehecht de Nederlandse consument is aan huisdieren. Ook uit financieel oogpunt wordt het steeds aantrekkelijker de hond mee te nemen op reis. Bij het merendeel van de 100.000 huisdiervriendelijke accommodaties op de vakantiehuizen portal, kun je gratis of voor een geringe vergoeding een of meerdere viervoeters meenemen.

Top-5 met hond
Casamundo.nl stelde op basis van intern onderzoek de top-5 meest populaire vakantiebestemmingen en – regio’s met hond samen. Wanneer de boekingstrend voor vakanties met hond(en) deze zomer doorzet, brengen de meeste viervoeters hun vakantie door in Tirol. Opmerkelijk is de opkomst van Istrië, dat in 2013 niet voorkwam in de top-5. Wanneer er gekeken wordt naar het meest populaire vakantieland voor hondenbezitters, blijft Frankrijk met twee noteringen in de top-5 favoriet. Onder Casamundo boekers eindigt Normandië op de derde plek en verovert Bretagne de vijfde positie op de lijst.

1. Tirol
2. Toscane
3. Normandië
4. Istrië
5. Bretagne

Bekijk de voorselectie van accommodaties waar honden welkom zijn en andere vakantiewerelden op: www.casamundo.nl/vakantiewereld

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.