Shoppen-stedentrip in Scandinavië

Wie dan toch gaat shoppen in Stockholm, zou meteen het nieuwe Abba-museum kunnen bezoeken. Foto: Sander Lindenburg

Wie dan toch gaat shoppen in Stockholm, zou meteen het nieuwe Abba-museum kunnen bezoeken. Foto: Sander Lindenburg


Een Scandinavische stad als bestemming voor een shoppingtripje ligt misschien niet voor de hand, maar er is heel wat voor te zeggen. En Scandinavian Airlines claimt zelf dat een vlucht naar dat deel van de wereld ‘heel betaalbaar’ is.

Wie Scandinavië zegt, denkt aan interieur en design. Shoppen in de Scandinavische hoofdsteden is echter veel meer dan dat. Zo huisvest Kopenhagen de langste shoppingstraat van heel Europa en zijn in Oslo de openingstijden langer dan waar ook. Stockholm is dé bakermat van de hipste merken van nu. De Unique Shopping Points van de Scandinavische hoofdsteden:

Kopenhagen
Kopenhagen is een echt shoppingwalhalla, met een aantal gigantische shoppingcentra. De twee grootste bevinden zich in Strøget, de langste shoppingstraat van heel Europa: Det Ny Illum en Magasin du Nord. Het jongere publiek kan terecht in het Frederiksberg shoppingcenter. Naast de grote centra vind je in Strøget ook de grotere designer brands à la Louis Vuitton, Gucci of Chanel, maar evengoed kleinere boetieks met lokale merken. Uiteraard mag ook de grootste H&M van heel Scandinavië niet ontbreken op Strøget.

Oslo
Door de noordelijke ligging is Oslo gedurende de wintermaanden vaak gehuld in duisternis. Niet voor niets dat de Noren shoppen tot één van hun lievelingsbezigheden rekenen. Winkels in Oslo zijn dan ook langer open dan in de meeste andere Scandinavische steden. Door de week sluiten de winkels meestal pas om 20u en op zaterdag om 18u. Bovendien gaan winkels al om 9u open, wat dan weer vroeger is dan in de meeste andere Europese steden. Iets wat niet mag ontbreken op het shoppinglijstje zijn Noorse sweaters. De bekendste adressen zijn HusflidenDale of Norway en de Oslo Sweater shop.

Stockholm
Stockholm is zondermeer dé creatieve hotspot van Scandinavië. Heel wat merken waar hipsters uit Londen en New York maar al te graag mee voor de dag komen hebben hun oorsprong in Stockholm. ACNEHope en V Avenue Shoe Repair, merken die nu sterk in opkomst zijn, hebben hun roots in Stockholm. Daarnaast is Stockholm een aaneenschakeling van trendy boetieks die vaak een crossover zijn van een kledingzaak, interieurwinkel en bar. Een voorbeeld hiervan is Grandpa, dat volgepropt staat met vintage spulletjes uit de jaren ’50.

SALE bij SAS
Ook bij SAS is het volgens het bedrijf zelf nu ‘goed tickets shoppen’. Inbegrepen in de prijs van de ticket is 23kg ingecheckte bagage (handig voor de terugreis!), koffie of thee en een krant. Of boek SAS Plus, waarbij tegen een kleine meerprijs twee koffers kunnen worden meegenomen en gebruik kan worden gemaakt van de luxe lounge om even de voeten te laten rusten na al dat shoppen. SAS heeft dagelijks rechtstreekse vluchten vanuit Amsterdam naar de drie Scandinavische hoofdsteden. Meer informatie via www.flysas.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.