Wandelapp moet offline kunnen

Wandelen in Nederland.

Wandelen in Nederland.


Apps voor je smartphone of tablet. Ze zijn een trend, maar ook voor fietsers en wandelaars? Het Landelijk Fietsplatform en Wandelnet waren benieuwd naar het app-gebruik onder fietsers en wandelaars en hielden een online enquête. Belangrijkste kenmerk van een fiets- of wandelapp: de app moet zonder internetverbinding bruikbaar zijn.

Top 3 apps
Van de ruim 1500 respondenten heeft 58% een fiets- of wandelapp op z’n smartphone of tablet. De top 3 van gedownloade apps is: Fiets! (17,8%), Fietsen.123 (9,5%) en Strava (7,5%). Opmerkelijk is dat de top 3 van actief gebruikte apps afwijkt. De app Fiets! (9,5%) staan nog steeds op één, maar nu gevolgd door Strava (7,4%) en Endomondo (6%). Verder gebruikt 50% van de respondenten de apps tijdens de fiets- of wandeltocht; 33% raadpleegt de apps vooraf en 17% maakt in de praktijk helemaal geen gebruik van de gedownloade apps.

Belangrijkste kenmerken
Driekwart van de respondenten vindt het belangrijk dat de app ook zonder internetverbinding functioneert. Maar ook de locatieaanduiding t.o.v. de route en de mogelijkheid om je route te plannen scoren hoog. Het aanbieden van kant-en-klare routes komt op een vierde plek. Pas daarna hechten fietsers en wandelaars waarde aan het aanbod van toeristische informatie en locaties van horeca en logies onderweg. 78% van de deelnemers aan de enquête wil best betalen voor een app; 18% zelfs meer dan € 4,-. Gemiddeld wil men € 2,50 uitgeven.

Fietsplatform en Wandelnet
Het Fietsplatform en Wandelnet beheren en promoten beide een landelijk routenetwerk van resp. 4500 km en 10.000 km en komen op voor de belangen van fietsers en wandelaars. Dit doen ze vanuit hun gezamenlijke kantoor in Amersfoort. De oproep voor de enquête is uitgezet via websites, digitale nieuwsbrieven, de tijdschriften FietssportMagazine en WandelsportMagazine en social media. In totaal reageerden 1569 fiets- en wandelliefhebbers.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.