Wandeling van 2014: Talanderwandeling

Tijdens de Talanderwandeling in Arendonk geniet je van rust en van de natuur.

Tijdens de Talanderwandeling in Arendonk geniet je van rust en van de natuur.

De winnaar van de wandeling van het jaar wedstrijd is bekend. De Talanderwandeling in Arendonk is verkozen tot wandeling van 2014. Deze wandeling leidt je door de natuur in Domeinbos Hoge Vijvers. Je kan tijdens het lopen ongestoord van het groen genieten. Daarnaast kun je avontuurlijk kamperen op de bivakzone om de natuurbeleving compleet te maken.

Wedstrijd
Jaarlijks bekroont Toerisme Provincie Antwerpen de mooiste wandelinitiatieven in de wedstrijd ‘Wandeling van het jaar’. In het voorjaar selecteerde een vakjury vijf laureaten. De wandelaar heeft echter het laatste woord. De Talanderwandeling in Arendonk kreeg de meeste stemmen op www.wandelingvanhetjaar.be, vóór de Hangmattentocht in Kasterlee, ‘Genieten met Willem Elsschot’ in Herselt, ‘Vensters op het Vennengebied’ in Turnhout en het Stiltepad Weert in Bornem.

Weg van de wereld
Ze bestaan nog, plekken waar je de dagelijkse beslommeringen helemaal achter je laat. Domeinbos Hoge Vijvers in Arendonk is er zo een. Je geniet er van rust, weidse vergezichten en de natuur. De Talanderwandeling bundelt al dat moois. Initiatiefnemer Christof Sierens van vzw Talander begrijpt de enthousiaste reactie van de wandelaars: “Je laat de bewoonde wereld achter je. Elf kilometer lang stap je tussen het groen. Het traject is volledig onverhard. Op vier plekken staan er picknickbanken. Na hun trip kunnen wandelaars in ons Theehuisje nakaarten bij een drankje of iets lekkers.”

Onderzoek
Recent onderzoek van Toerisme Provincie Antwerpen wees uit dat wandelaars vooral tot rust willen komen in een fraaie omgeving. Bruno Peeters, gedeputeerde voor toerisme: “De meest recente winnaars in onze wedstrijd – Schepswandeling in Balen, ‘Gevangen tussen grens en groen’ in Wortel-Kolonie en deze Talanderwandeling – passen perfect in dat plaatje. Die laatste heeft nog een extra troef. Wie kiest voor een avontuurlijke kampeernacht op de bivakzone van de Hoge Vijvers, geniet de klok rond van het groen. Op die manier wordt je wandeling een echte belevenis.”

De Talanderwandeling is 11 kilometer lang en volgt de knooppuntenborden van wandelnetwerk Kempens Landgoed.
Je start en eindigt bij Talander, De Lusthoven 88, 2370 Arendonk. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.