Wat doen in weekend 23 en 24 augustus?

Naar vogels kijken (en meer) in Lelystad.

Naar vogels kijken (en meer) in Lelystad.


Het duurt niet zo heel lang meer en dan is ‘heel Nederland’ weer naar school en aan het werk. In deze laatste zomerse weekenden is gelukkig nog genoeg te beleven. De redactie van Elke Dag Vakantie stelde deze top 12 samen voor het weekend van 23 en 24 augustus 2014. Doe er uw voordeel mee.

 1. Het Onstwedder Oogstfeest op zaterdag 23 augustus is dit jaar het decor van het Nederlands Kampioenschap Dorsen met Vlegel & Stok.
 2. Op zaterdag 23 augustus staat Park Vijversburg in Tytsjerk weer helemaal in het teken van fantasy, folk en de verbeelding. Vorig jaar werd voor het eerst hier het Imaginarium Festival georganiseerd.
 3. Het overgrote deel van de molens in Drenthe opent zaterdag 23 augustus de deuren voor publiek en vrijwillige molenaars zullen bezoekers gastvrij ontvangen.
 4. Het Amsterdamse Magneet Festival op de Oostpunt van Zeeburgereiland heeft ook dit jaar een heel brede programmering. Naast kunst, live muziek, dance, poëzie en lekker eten, belooft het blokkenschema ook twee weekenden vol theater, dans en bijzondere performances. Het theaterprogramma van Magneet Festival heeft zowel een hoofd- als een randprogrammering.
 5. Het Grachtenfestival in Amsterdam wordt afgesloten met het traditionele Prinsengrachtconcert.
 6. Op zondag 24 augustus is er een ongewone opening van de expositie ‘Brandweer in stripverhalen’ in het Brandweermuseum in Wassenaar. Striptekenaars Eric Heuvel van o.a. De Ontdekking, January Jones, en Martin Lodewijk van o.a. Agent 327, zullen vanaf 13 uur een tekening maken van een autoladder uit 1931.
 7. Op 23 en 24 augustus vindt de Dutch Bird Fair plaats. Het is het grootste open lucht natuurfestival in Nederland en vindt plaats in de Oostvaardersplassen bij Lelystad.
 8. Dit jaar viert Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd de twintigste verjaardag van de Landgoedfair. De fair is in twee decennia uitgegroeid tot een groot, professioneel opgezet evenement met 180 kramen.
 9. In Hoofddorp wordt het Mysteryland-Festival gehouden. Een festival met elektronische muziek, met oa Hardwell, Steve Aoki, Dimitri Vegas & Like Mike.
 10. Het is de publieksdag bij de opgraving van een 17e eeuws scheepswrak in Flevoland. Zaterdag tussen 11:00 – 16:00 u., Rietweg in Dronten.
 11. Voor het tweede achtereenvolgende weekend wordt er in Scheveningen een vuurwerkfestival gehouden.
 12. Het is het Oude Haven Zomer Festival in Rotterdam.
0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.