Utrecht Science Park voor ‘funbezoek’

De daktuin,Utrecht Science Park

De daktuin,Utrecht Science Park


De Domtoren, de grachten, Rietveld, Nijntje… en het Utrecht Science Park. Wie Utrecht als toerist of zakelijk bezoekt, gaat straks ook naar het Utrecht Science Park, zo is de verwachting. Dit gebied aan de oostkant van de stad heeft namelijk steeds meer te bieden. Naast gebouwen van toparchitecten als Rem Koolhaas, Wiel Arets of Herman Hertzberger, zijn de Botanische Tuinen steeds vaker het podium van grote culturele evenementen. Festival deBeschaving, BIANCO en het China Light Festival zorgen voor een verrassende mix van kennis en cultuur.

De stad Utrecht en het Utrecht Science Park hebben elkaar veel te bieden. Kennis en innovatie zijn al sinds de oprichting van de Universiteit Utrecht in 1636 nauw met de stad verbonden. Utrecht Science Park en Toerisme Utrecht zijn daarom een strategisch partnership aangegaan. Floris de Gelder, directeur Utrecht Science Park (USP), zet in op een verdubbeling van het ‘funbezoek’ in 2016. “Wie op de fiets naar de historische landgoederen of naar het Museum Oud Amelisweerd gaat, kan makkelijk een stop maken bij de Botanische Tuinen. Festival de Beschaving wordt tijdens de Tourstart een tweedaags festival met camping. Ook op sportief gebied heeft het USP veel te bieden. De Ronde van Midden-Nederland en de Classico Giro Utrecht hebben hun start en finish op het USP. Met in 2015 ook nog eens Le Tour Utrecht die over het USP komt.”

Ronald Trum, directeur Toerisme Utrecht, noemt het belang van lokale ambassadeurs. “In Utrecht voel je je geen toerist, je kunt de stad ontdekken volgens het ‘live like a local’ principe. De inwoners van Utrecht zijn daarom de beste ambassadeurs van de stad. Dit partnership kan ons helpen om ook de studentenpopulatie te betrekken. Studenten spelen een belangrijke rol in Utrecht: zij dragen in hoge mate bij aan de gezellige, ongedwongen sfeer en het kennisprofiel van de stad.”

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.