Wat te doen in weekend 30 en 31 augustus?

Het Gebroeders van Limburg Festival in Nijmegen.

Het Gebroeders van Limburg Festival in Nijmegen.


Vervelen is er bepaald nog niet bij. Wie volgend weekend nog wat wil ondernemen kan er wel bijna een planning van maken, want er staan nogal wat aantrekkelijke activiteiten op stapel. Hier onze top 19 van wat je kunt doen in het weekend van 30 en 31 augustus.

 1. Eind augustus is het zo ver, suizende wieltjes, krakende speakers en bomvolle kraampjes zullen het beursgebouw zaterdag 30 augustus omdopen tot het evenement Rock’n rollerderby. Een dagvullend programma, vol muziek, kleding, gadgets en niet te vergeten rollerderby. De nog steeds opkomende teamsport voor ruige vrouwen die wel tegen een stootje kunnen.
 2. Het Rotterdamse stadsdeel Delfshaven gaat zaterdag 30 augustus terug in de tijd met het foodfestival ‘Ketels aan de Kade’. Het Piet Heynplein wordt een openluchtherberg, waarin wordt stilgestaan bij de lange geschiedenis van onder andere haring, jenever, graan en bier.
 3. Hagedoorns Plaatse is zaterdag 30 augustus van 10.00 tot 17.00 uur decor voor het jaarlijkse streekgerechtenfestival. Naast de regionale Veluwse producten heeft het festival dit jaar ook een internationaal karakter door deelnemers met producten uit de keuken van landen over de hele wereld.
 4. Op zaterdag 30 augustus vindt er bij Woodstock 69 op het strand in Bloemendaal de tweede editie van het Making Waves Festival plaats. Onder anderen Annasaid, Cheaters, David Douglas, Gosto en Cursed P staan op de planken tijdens deze zomerse afsluiting van het Nederlandse festivalseizoen.
 5. Het laatste weekend van augustus is gereserveerd voor de organisatie van de jaarlijkse Visserijdagen. Tijdens deze dagen staat het culturele erfgoed van de Zuiderzee centraal. Veel nog varende botters en andere voormalige visserijschepen liggen dan kop aan kop afgemeerd in de Harderwijker Vissershaven.
 6. Na een wereldreis van bijna twee jaar doet driemaster bark Europa thuishaven Scheveningen aan. “Op zondag 31 augustus is iedereen welkom aan boord van onze oceaanzwerver van 10.00 tot 14.00 uur (Eerste Haven) om eens rond te kijken en de verhalen van de bemanning te horen”, vertelt rederij-directeur Leentje Toering.
 7. Bierlokaal Locus Publicus organiseert op zondag 31 augustus voor de 7e keer het Delftse Bierfestival op het terrein van de Brabantse Turfmarkt. Het festival begint om 11.00 uur en eindigt om 19.00 uur.
 8. “Ze festival dez’artiez de portrait” strijkt weer neer in de Bergen. Zo’n veertig portrettekenaars uit Spanje, Hongarije, Portugal, Ierland, Engeland, België en Nederland tekenen op 31 augustus gratis je portret. En tegelijkertijd kun je Franse oldtimers bewonderen en zijn er kramen met kunst.
 9. Jumbo Supermarkten en FrieslandCampina organiseren op zaterdag 30 en zondag 31 augustus samen voor de eerste keer de Familie Fietsdagen. Op die dagen kunnen jong en oud vanaf elke Jumbo winkel in Nederland een fietstocht maken van zo’n 20 kilometer. Elk gezin krijgt bij de start een pakketje cadeau met daarin wat lekkers én een verrassing voor onderweg.
 10. De Sluiskiltunnel in Zeeland is op 31 augustus eenmalig een locatie voor voor het Festival Zeeuwsch-Vlaanderen. Dan wordt de opera “Gianni Schicchi” van Puccini twee keer uitgevoerd en geprojecteerd op een groot filmdoek. De live-begeleiding wordt verzorgd door orkest Sinfonia Rotterdam. Per uitvoering worden zo’n 600 bezoekers verwacht.
 11. Het Gebroeders Van Limburg-festival wordt op 29, 30 en 31 augustus voor de 10e keer gehouden op en rond het Valkhofpark, Kelfkensbos, Hunnerpark en in de Stevenskerk in Nijmegen.
 12. Op zondag 31 augustus wordt voor de vijfde keer het auto evenement van American Cars & Classics Brielle gehouden op het industrieterrein Seggeland. Er worden ongeveer driehonderd auto’s verwacht.
 13. De negende editie van Festival Plein 7 wordt zondag 31 augustus gehouden op en rond het Tongerloplein in Roosendaal en in de kleine zaal van schouwburg De Kring en de Museumtuin. Het evenement begint om 14.00 uur en eindigt om 23.00 uur. Voor muziek zorgen DJ Maui, Rhyt’m Soul, Isabelle Amé en 1984. De band STOOT! eindigt het festival om 20.30 uur.
 14. Viering 200 jaar Koninkrijk in Maastricht; vierde nationale evenement in het kader van 200 jaar Koninkrijk der Nederlanden met koning Willem-Alexander en koningin Máxima, bondspresident Gauck, koning Filip en koningin Mathilde.
 15. Op zaterdag 30 augustus 2014 in Aalsmeer vindt de finale plaats van het Nederlands Kampioenschap Bommetje. In Zwembad de Waterlelie komen de beste bommetje-beoefenaars bij elkaar, die deze zomer zijn geselecteerd tijdens de voorrondes.
 16. Op vrijdag 29, zaterdag 30 en zondag 31 augustus vindt in Amsterdam de Uitmarkt 2014 plaats op en rond het Museumplein en het Leidseplein. De Uitmarkt is dé aftrap van het nieuwe culturele seizoen en heeft als thema Talent groeit! Dit jaar is er nog meer ruimte voor jong talent. Met bijna 500.000 bezoekers, meer dan 1500 artiesten en zo’n 30 podia is de Uitmarkt in 37 jaar uitgegroeid tot het grootste en bekendste gratis toegankelijke culturele festival van Nederland. De Uitmarkt laat het publiek voorproeven van alles wat komen gaat op het gebied van cabaret, dans, musical, toneel, literatuur, film, opera en muziek.
 17. The Day the music died is de titel van een concert dat ter gelegenheid van de veertigste ‘sterfdag’ van zeezender Radio Veronica gehouden wordt in Ahoy in Rotterdam met oa Dave Berry, George Baker, Colin Blunstone, Rob de Nijs en Peter Koelewijn.
 18. Op de NDSM-werf in Amsterdam wordt het Encore Festival gehouden.
 19. In het Fries Museum in Leeuwarden opent de Noorderlicht Internationale Fotomanifestatie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.