Wellness voor zwangere vrouwen

Niks lekkerder dan je te verwennen in een luxe hotelkamer. Foto: Elkedagvakantie

Niks lekkerder dan je te verwennen in een luxe hotelkamer. Foto: Elkedagvakantie


Wellness-Hotels & Resorts – het samenwerkingsverband van vijftig vier- en vijfsterren kuurhotels in Duitsland, Oostenrijk en Nederland – biedt naast de traditionele wellness behandelingen ook op een specifieke doelgroep afgestemde arrangementen. Bij verschillende aangesloten hotels kunnen zwangere vrouwen terecht voor zwangerschapsarrangementen, zijn er voor mannen speciale arrangementen waaronder een dagje toeren in een Porsche cabrio of ontspannen in een bierbad en biedt Schüle’s Gesundheitsresort & Spa in Zuid Duitsland een sparuimte exclusief voor vrouwen. Kookliefhebbers stillen hun trek kostelijk in bijvoorbeeld hotels Achterdiek en Schindelbruch waar kookcursussen worden gegeven. Voor nadere info zie www.wellnesshotels-resorts.com en https://www.facebook.com/wellnesshotels.NL

Fopspeen arrangementen
Aanstaande moeders die even tijd voor zichzelf willen kunnen terecht bij verschillende hotels die speciale zwangerschapsarrangementen aanbieden: denk aan Waldhaus Ohlenbach in Hochsauerland, dat een 3-daags arrangement aanbiedt en het Waldhotel Tannenhäuschen in Wesel dat zelfs onderscheid maakt tussen behandelingen voor vrouwen die tussen 3 en 6 maanden zwanger zijn en tussen 6 en 9 maanden.
Ook het Parkhotel am Soier See heeft verscheidene arrangementen voor zwangere vrouwen waaronder ‘Baby aan boord’ en ‘Moeders in balans’. Vrouwen kunnen hier zelfs met een verloskundige spreken.
Het Vital- & Wellnesshotel Zum Kurfürsten in Rheinland-Pfalz biedt een uitgebreid programma van activiteiten voor vrouwen in verwachting, waaronder bijvoorbeeld Qi Gong oefeningen en in het Hubertus Alpin Lodge & Spa kan men bijvoorbeeld terecht voor speciale zwangerschap yoga-oefeningen. Het Bio & Wellnesshotel Alpenblick biedt een uitgebreid aanbod aan behandelingen, alle gemarkeerd met een fopspeen symbool. Hotel Diedrich in Sauerland biedt aanstaande moeders een ludieke herinnering aan: ze kunnen een gipsafdruk van hun buik laten maken.

Porsche cabrio en bierbad
Toeren in een Porsche cabrio door een schitterend landschap zal zeker mannelijke bestuurders een weldadig gevoel geven: het Dolomitengolf Hotel & Spa en het Defereggental Hotel & Resort in Tirol hebben een wagenpark van maar liefst 14 nieuwe Porsche cabrio’s, waarover gasten een of twee dagen de beschikking krijgen, afhankelijk van het gekozen arrangement. Men ontvangt tevens toersuggesties. En wil je behalve een biertje drinken ook een keer in een bierbad liggen, het hotel Zugspitze in Zuid-Duitsland heeft er een arrangement voor.

Waan je in Thailand
Voor een Thaise wellness ervaring is het eiland Rügen aan de Oostzee een stuk dichterbij dan het Aziatische land zelf: Grand Hotel Binz liet de Thaise architect Chantaka Puranananda – kleinzoon van de huidige Koning van Thailand – overkomen om hun Thai-Bali spa in te richten en dat is gelukt. Je waant je in Azië.

Blotevoetenpad
Het lopen op blote voeten heeft een positieve werking op het lichaam, door de afwisselende ondergrond ervaar je de sensatie van prikkels optimaal. Je loopt bijvoorbeeld over dennennaalden, mos, boomsnippers, modder, water, stenen en het effect wordt wel vergeleken met een voetreflexologiebehandeling. Verschillende hotels hebben trajecten uitgezet waaronder Menschels Vitalresort, Parkhotel am Soier See, Angerhof Sport- & Wellnesshotel en het Noord Groningse Fontana Bad Nieuweschans.

Kooklessen
Naast wellness behandelingen kan men bij enkele hotels ook kookcursussen volgen. Zo heeft hotel Achterdiek op het Oost-Friese Waddeneiland Juist een 5-daagse cursus met onder meer cocktails maken, op ambachtelijke wijze patisserie maken, een wijn proeverij en een lunchmaaltijd bereiden. Ook het Spa & Wellness Resort Romantischer Winkel, Waldhaus Ohlenbach en Hotel Birke bieden kooklessen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.