Zelf dagje radio & tv maken in Hilversum

Het kleurrijke gebouw van Beeld en Geluid in Hilversum. Foto: Sander Lindenburg

Het kleurrijke gebouw van Beeld en Geluid in Hilversum. Foto: Sander Lindenburg

Bij de Open Studio Dagen op het mediacomplex in Hilversum kan iedereen op zaterdag 6 en zondag 7 september zelf zien hoe radio- en tv-programma’s gemaakt worden en op sommige plekken kan het publiek zelf zelfs meedoen. Er zijn 25 participanten, waaronder Beeld en Geluid, RTL Nederland, Omroep MAX en de NOS. De Open Studio Dagen worden dit jaar voor de 7e keer georganiseerd. Vorig jaar kwamen er ruim 9.000 bezoekers uit heel Nederland naar Hilversum voor dit evenement.

De start van de Open Studio Dagen is bij het kleurige gebouw van instituut voor Beeld en Geluid. Hier ontvangt de bezoeker het programmaboekje en zijn ook diverse attracties in het Atrium te bezoeken. Zo kun je zelf radio maken bij de studio van CRUSH Radio en neem je een kijkje achter de schermen van Beeld en Geluid. Je komt alles te weten over het gebouw, de archieven en bekijkt ruimtes die anders nooit toegankelijk zijn. CRUSH Radio zendt haar radioprogramma het hele weekend live uit.

André van Duin
De route leidt via de André van Duin Boulevard naar de studio ́s in het Studiocentrum. Hier ervaar je hoe groot een lege studio aanvoelt en er staan ook decors van bekende programma ́s, zoals Voetbal International, Life 4 You (zaterdag), Kassa, 2 voor twaalf en op zondag kan je het decor van Sesamstraat bewonderen. Op de hele route word je geïnformeerd over het productieproces van radio en televisie. In de showstudio Studio 21 laat RTL Nederland je op zondag de vele show mogelijkheden van deze studio zien, inclusief bekende Nederlanders. Bij de Walk of Fame die bij het pand van RTL Nederland ligt, geniet je van de glitter & glamour van beroemdheden. Creëer hier zelf je tegel met signatuur en voel je even een echte BN’er.

Neem een kijkje in de studio van All Sports Radio en lees zelf de file-informatie voor. Bij de NOS kun je in een mobiele studio zelf ervaren hoe het is om het nieuws te presenteren en een kijkje nemen bij de bus van het Jeugdjournaal. Nieuw is dat je een workshop Journaal presentatie kan volgen. Vanwege de beperkte beschikbaarheid hiervan is er een prijsvraag om kans te maken op een ticket. Studio 23 is het domein van Omroep MAX. Test hier live je geheugen met de geheugentrainer en zie hoe hier dagelijks televisie- & radioprogramma’s van MAX bedacht en gemaakt worden. Op het centrale plein van het Media Park, het Joop van den Ende plein, kan je tenslotte genieten van muziek en presentaties van verschillende omroepen en organisaties.

Stichting Heppie
Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om naar boven te gaan in de TV Toren, de Open Studio Dagen steunt hiermee de Stichting Heppie. Kaarten hiervoor zijn te bestellen via www.heppieview.nl. Tijdens de Open Studio Dagen zijn ook nog een aantal kaarten te winnen bij de Open Studio Dagen TV Quiz. Meer informatie op www.openstudiodagen.nl

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.