Zorgeloos fietsen in het Zwarte Woud

Tijdens een fietstocht door het Zwarte Woud kom je door typisch Duitse dorpjes. Foto: www.original-schwarzwald.de

Tijdens een fietstocht door het Zwarte Woud kom je door typisch Duitse dorpjes. Foto: www.original-schwarzwald.de

Veel fietsers zien het Zwarte Woud niet als een goede fietsbestemming, terwijl mountainbikers en wandelaars het gebied al ontdekt hebben. Toch is er ook voor de ‘gewone’ fietser voldoende weg om te genieten van de Duitse natuur. Met de Naturpark-Radweg heeft het Zwarte Woud sinds een paar jaar een fietsroute die geschikt is voor alle fietsers met een goede conditie. De enige echte kuitenbijter, de Sommerberg bij Baden-Baden, kan ook met een treintje overbrugd worden. Ook e-bikers zijn graag geziene gasten. Op de route zijn voldoende oplaadpunten om met een ‘steuntje in de rug’ alle hoogteverschillen te overbruggen. Vanwege de grote populariteit van de fietsroute presenteert de Zwarte Woud-specialist Original Schwarzwald nu 2 fietsarrangementen op de Nederlandse markt.

Een keer helemaal rondom het natuurpark
Het natuurpark ‘Schwarzwald Midden-Noord’ is het grootste natuurpark van Duitsland. In de unieke biotopen, zoals oeroude bergmeren, veengebieden en drassige weilanden, komen talrijke bedreigde dieren en planten voor. Naast de adder hebben bijvoorbeeld de drieteenspecht, de dwerguil en het voor het Zwarte Woud karakteristieke auerhoen hier hun plekje gevonden.

Fietsen door een plaatjesboek
Naast de fraaie natuur heeft het Schwarzwald nog veel meer te bieden. De route begint in Freudenstadt en voert door het Kinzigtal met zijn vakwerkstadjes naar de wijnsteek de Ortenau, bekend om zijn uitstekende wijnen én restaurants. Via de barokstad Offenburg gaat het verder naar het bekende kuuroord Baden-Baden. Onderweg kunt u genieten van prachtige panorama’s over het Rijndal. Een volgend hoogtepunt is het idyllische Albtal met bezienswaardige plaatsen zoals Neuenburg an der Enz en Bad Wildbad. Hierna keer je weer terug naar Freudenstadt.

Steeds meer service
Met alleen een mooi landschap redt een fietsroute het niet. Daarom wordt er alles aan gedaan om de kwaliteit van de Naturpark-Radweg voortdurend te verbeteren. Inmiddels is de route in beide richtingen gemarkeerd. Bij alle grotere plaatsen zijn bovendien borden geplaatst met informatie over de bezienswaardigheden ter plekke. Voor iedereen die liever geen GPS gebruikt, is er het officiële routeboek dat net is uitgebracht door uitgeverij Esterbauer.

Zorgeloos fietsen
Kennismaken met de Naturpark-Radweg? 7-daags arrangement inclusief 6 overnachtingen met ontbijt, 5 etappes van ca. 50 km, bagagevervoer, routeboek: vanaf € 547 per persoon (in tweepersoonskamer). Overnachtingen in fietsvriendelijke hotels. Het huren van een fiets of e-bike is mogelijk. Ook als 8-daags arrangement beschikbaar.
Een aanbieding van een echte fiets- en wandelreizenspecialist uit het Zwarte Woud is te vinden op de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.