10 handige vakantie apps

Word Lens is een app die verkeersborden in het buitenland voor je vertaalt, handig op vakantie.

Word Lens is een app die verkeersborden in het buitenland voor je vertaalt, handig op vakantie.

Bijna iedereen neemt zijn smartphone mee op reis. Dit zorgt er niet alleen voor dat je altijd bereikbaar bent, je hebt ook allemaal handige apps bij de hand. Dus je kan stoppen met het zeulen van stedengidsen en kaarten, dat zit nu allemaal in je telefoon. Maar inmiddels zijn er zoveel apps dat het moeilijk kiezen is. Om je een beetje op weg te helpen heeft mobielbereikbaar.nl 10 handige (gratis!) vakantie apps op een rijtje gezet:

1.Tripadvisor
De meeste kennen deze app al, maar laten we wel wezen. Welk oordeel is er nou betrouwbaarder dan die van je medereizigers? Met meer dan 150 miljoen beoordelingen over hotels, restaurants, appartementen, activiteiten en bezienswaardigheden is het zelfs mogelijk een heel reisplan te maken!

2.Wordlens
We zitten in de auto onderweg naar onze vakantiebestemming, maar wacht… Wat staat er op dat verkeersbord? Deze app vertaalt ter plekke alles voor je met behulp van een foto. Verkeersborden of menukaarten in het Duits, Engels, Frans, Portugees, Spaans en Italiaans worden in een mum van tijd omgevormd tot Nederlands. Andere talen zijn tegen betaling beschikbaar.

3.SeatGuru
Deze app zoekt precies voor je uit per type vliegtuig waar de beste stoelen te vinden zijn. Uiteraard aan te passen naar jouw wensen. Denk hierbij aan meer beenruimte, bij het raam of dicht bij de toiletten.

4.ToiletFinder
Hoge nood is nooit fijn en al helemaal niet als je niet weet waar je een toilet kunt vinden. ToiletFinder wijst je de weg naar de dichtstbijzijnde toiletten.

5.SOS op reis
Hopelijk heb je deze app niet nodig, maar mocht je hem toch nodig hebben ben je blij dat je hem thuis vast geïnstalleerd hebt. SOS op reis voorziet je waar je ook bent van alle contactinformatie van (plaatselijke) alarmdiensten. Bij diefstal, ongevallen of ziekte kun je met behulp van deze app snel de juiste hulp inschakelen.

6.WeerOnline
Welke dagen worden de stranddagen en wanneer trekken we erop uit? Waait het hard genoeg om te gaan watersporten? Vaak laten we zulk soort beslissingen afhangen van het weer. Met de WeerOnline app kun je overal ter wereld de weersverwachting bekijken tot wel 14 dagen.

7.Wifi Finder
Deze app zoekt naar gratis Wi-Fi hotspots. Wifi Finder kent over de hele wereld meer dan 550.000 plekken waar je gratis Wi-Fi kunt gebruiken.

8.XE Currency
Gelukkig kunnen we op veel plekken met de euro betalen, maar als we ergens terecht komen waar dat anders is blijven we de hele dag door rekenen. Met de XE Currency is elke wereldmunt eenvoudig om te rekenen.

9.VakantieBieb
Met de app VakantieBieb van de openbare bibliotheken kun je tijdens de zomervakanties gratis e-boeken downloaden. Dit zijn natuurlijk leesboeken, maar ook reis- en taalgidsen.

10.Anti Mosquito (Plus)
Er zijn veel antimuggen apps te vinden welke eigenlijk allemaal op dezelfde manier te werk gaan. Wanneer je de app inschakelt zendt deze een unieke hoge frequenties aan geluid uit welke niet door mensen te horen is. De muggen moeten er wel van weg blijven. De meeste apps hebben per land een aparte mug met een eigen geluidsgolf, EZ Mosquito Killer doet dit zelfs met een leuke cartoon. De EZ Mosquito Killer app kost wel €0,89 terwijl veel andere gratis zijn.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.