10 top hotels met glijbanen

Glijbanen bij een zwembad zijn een must in de vakantie, maar waar vind je de beste?

Glijbanen bij een zwembad zijn een must in de vakantie, maar waar vind je de beste?

Als je op zoek gaat naar een hotel voor je vakantie, dan kan een zwembad eigenlijk niet ontbreken. Of beter nog, een zwembad met glijbaan. Sommige hotels nemen deze wens van gasten wel heel serieus en hebben glijbanen van een hele andere orde. Hieronder vind je tien hotels met de beste glijbanen ter wereld. Van glijbanen die rechtstreeks de zee in gaan, tot glijbanen die door een aquarium met haaien gaan. Deze hotels bieden je een hele nieuwe glijbaan ervaring.

1) Hard Rock Bali, Kuta, Bali
Het Hard Rock Bali hotel maakt deel uit van de eerste hotelketen van Azië. Het hotel heeft het grootste zwembad van Bali, het bad is zo groot dat gasten om het hotel heen kunnen zwemmen. Het bad heeft verschillende glijbanen en verschillende eilandjes, waaronder een zandeiland om heerlijk te zonnebaden! Verder is er bij het hotel een klimwand aanwezig van ruim 5 meter en er is uiteraard een spa met een sauna en stoombad.

2) Atlantis, The Palm, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
Het luxueuze Atlantis is een resort van 44 hectare gelegen op een van de kunstmatige palmeilanden in Dubai. Met de vele glijbanen van het hotel kunnen waaghalzen hun geluk niet op! Het hotel heeft een glijbaan met een vrije val van maar liefst 9 verdiepingen. Na de vrije val buigt de glijbaan af en stuurt gewillige waaghalzen onderwater door een aquarium vol haaien, roggen en andere vissen. Buiten deze onderzeeër glijbaan biedt het hotel eveneens onderwatersuites aan.

3) The Reef Atlantis, Paradise Island City, Bahama’s
The Reef Atlantis op Paradise Island is een uitgestrekt luxecomplex met meer dan 3400 kamers en suites. Het resort van maar liefst 57 hectare, heeft 11 zwembaden met een ruime keuze uit verschillende glijbanen, waaronder een om te racen! Ga voor een vrije val door een Maya tempel of voor een stroomversnellingen in de wildwaterbaan van meer dan een kilometer lang. Wat je ook kiest, in dit hotel zullen gasten zich niet vervelen.

4) Fodele Beach, Kreta, Griekenland
Het Fodele Beach & Water Park Holiday Resort ligt aan het prachtige strand van het dorpje Fodele op Kreta. Het waterpark ligt direct aan de zee en heeft een tiental glijbanen voor alle leeftijden. Direct aan zee heeft het resort drie verschillende restaurants met terrassen en serveert gerechten geïnspireerd door de Griekse, Italiaanse en Franse keuken. Het resort heeft meer dan 400 kamers en suites waarvan de meeste kamers uitzicht hebben op de blauwe zee van Kreta.

5) Beach Park Suites Resort, Aquiraz, Brazilië
Een van de grootste waterglijbanen in de wereld bevindt zich in het Park Beach Resort in Brazilië. De glijbaan heeft van boven naar beneden een hoogteverschil van 41 meter, vergelijkbaar met een gebouw van maar liefst 14 verdiepingen. Deze glijbaan, ook wel ‘Insano’ genoemd, geeft bezoekers het gevoel van een vrije val voor 5 seconden, waarbij de moedige zwemmers een maximumsnelheid van 105 kilometer per uur bereiken. Het park heeft in totaal 16 glijbanen, waaronder voor elke doelgroep een geschikt baantje te vinden is. Het resort beschikt over 182 kamers en biedt een ruime keuze aan restaurants. Verder zijn er opties voor surf- en tennislessen.

6) Hilton Hawaiian Village, Honolulu, Hawaï
Het Hilton Hawaiian Village ligt direct aan Waikiki Beach, onlangs uitgeroepen tot het op een na mooiste strand van de Verenigde Staten, vanwege het witte zand en turquoise water. Het hotel bezet 8 hectare aan tropische tuinen, watervallen, een zoutwater lagune, 6 verschillende zwembaden en de grootste glijbaan van Waikiki! Naast heel veel waterplezier biedt het hotel ook een ukelele cursus en een workshop in traditioneel dansen aan.

7) Ramada Resort Aquaworld, Budapest, Hongarije
Aquaworld, gelegen in het Ramada Resort in Budapest, is een van de grootste overdekte waterparken van Europa. Onder een enorme luifel bevinden zich 11 verschillende glijbanen die samen van begin tot eind bijna een kilometer lang zijn. Voor de tropische sfeer is het waterpark voorzien van een replica van een Cambodjaanse tempel, palmbomen en hangbruggen.

8) Jungle Aqua Park Hotel, Hurghada, Egypte
Het Jungle Aqua Park Hotel is het grootste waterpark van Hurghada. Het resort omvat 35 glijbanen en 14 buitenzwembaden. De grootste glijbaan is een groepsglijbaan van meer dan 20 meter hoog en 70 meter lang. Het hotel beschikt over 690 kamer met een eigen balkon of terras. Verder kunnen gasten kiezen uit 8 bars en 6 themarestaurants.

9) Citta del Mare, Terrasini, Sicilië, Italië
Voor wie graag wordt ondergedompeld in een natuurpark is Hotel Città del Mare de juiste vakantiebestemming. Città del Mare is het grootste resort van Sicilië, met een waterglijbaan die gasten in vier stappen onderdompelt in de Golf van Castellammare. Het hotel heeft een ​​duikcentrum, waar u kunt leren snorkelen en duiken.

10) Disney’s All-Star Sports Resort, Orlando, Florida, Verenigde Staten
Rondom het Disney World park in Orlando zijn 30 hotels gebouwd. Disney’s All-Star Sports Resort is er daar een van. Het hotel is voorzien van een heus waterpark van 27 hectare. Het zwemparadijs biedt vele attracties, waaronder de reuzenglijbaan ‘Summit Plummet’ die 100 meter lang en 36 meter hoog is. Het hotel heeft maar liefst 1.920 kamers met alle mogelijkheden die bezoekers kunnen wensen. Disney’s All-Star Sports Resort zorgt voor sensatie die bezoekers niet snel vergeten.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.