5% meer toeristen naar Nederland


Hier boven een video van een buitenlandse toerist die 8 Europese landen (waar onder Nederland) aandeed in 24 dagen.

Het inkomend toerisme is van groot belang voor de Nederlandse economie. Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft vandaag nieuwe cijfers over het economisch belang van de toeristische sector gepubliceerd. Daaruit blijkt dat de groei vooral door buitenlandse toeristen komt. In 2013 bezochten 12,8 miljoen buitenlandse toeristen ons land. Dat is een groei van vijf procent vergeleken met het jaar daarvoor.

Uit het Toekomstperspectief ‘Destinatie Holland 2025’ van het toerisme-marketingbureau NBTC blijkt dat Nederland in 2025 in potentie 16 miljoen bezoekers kan ontvangen. “Deze groei moeten we willen verzilveren. In 2025 stijgen de totale bestedingen van buitenlandse verblijfsbezoekers naar zo’n 12,4 miljard euro. Als gevolg daarvan groeit ook de werkgelegenheid naar zo’n 80.000 banen. Kortom, internationale bezoekers dragen substantieel bij aan inkomen, werkgelegenheid en voorzieningen in ons land”, aldus Jos Vranken, algemeen directeur NBTC.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.