90 nieuwe skiliften in de Alpen

In de Alpen kunnen wintersporters uitkijken naar veel nieuwe skiliften.

In de Alpen kunnen wintersporters uitkijken naar veel nieuwe skiliften. Foto: SkiWelt Wilder Kaiser – Brixental.

Het wintersportseizoen komt er weer aan en dat betekent dat verschillende wintersportgebied weer gaan vernieuwen. Het skiseizoen 2014/2015 gaat van start met tal van nieuwe innovaties en ontwikkelingen. Wintersporters kunnen zich onder meer verheugen op nieuwe liften en verbetering van de pistes. Uit onderzoek van Snowplaza.nl is gebleken dat de skigebieden in de Alpen naar schatting gezamenlijk 600 miljoen euro investeren dit seizoen.

Lift van 35 miljoen in Ischgl
Momenteel wordt in de Alpen gebouwd aan bijna 90 nieuwe skiliften. Een van de meest opvallende, en duurste, projecten is de nieuwbouw van de 3,8 kilometer lange Pardatschgratbahn in Ischgl. De kosten van deze hightech 3-S gondel bedragen ongeveer 35 miljoen euro. Skicircus Saalbach-Hinterglemm heeft een dergelijk bedrag geïnvesteerd in de aanleg van twee nieuwe skiliften. Wat opvalt is dat veel verouderde installaties worden vervangen door moderne, snelle stoeltjesliften met overkapping en verwarming.

Nieuwe verbinding in Les Portes du Soleil
Een belangrijke nieuwe verbinding is die tussen Linga en Super Châtel in Les Portes du Soleil. De aanleg van een 6- en een 4-persoons stoeltjeslift maakt het mogelijk om een rondje door het skigebied te skiën, zonder gebruik te maken van de skibus. Bij deze ontwikkeling is een investering van 16 miljoen euro gemoeid. Ook vloeit een groot deel van het geld uit naar het onderhoud en de verbetering van pistes. Pistebully’s worden aangeschaft en afdalingen worden verbeterd. De langste nieuwe piste van de Alpen heeft een lengte van 2,5 kilometer en wordt aangelegd in Sulden am Ortler.

Omstreden kunstsneeuwproject
Niet alle investeringen in de Alpen zijn onomstreden. Een groot kunstsneeuwproject in het Duitse skigebied Sudelfeld in de Beierse Alpen stuit op veel tegenstand. Tijdens het skiseizoen 2014 / 2015 wil men hier 90 nieuwe sneeuwkanonnen in gebruik nemen. De aanleg van een reservoir met 150.000 m³ water is hiervoor noodzakelijk. Een schande volgens natuurbeschermers en lokale autoriteiten.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.