Aviodrome laat je in de cockpit kijken

Tijdens de open cockpitdagen in het Aviodrome kun je de cockpit van heel dichtbij bekijken.

Tijdens de open cockpitdagen in het Aviodrome kun je de cockpit van heel dichtbij bekijken.

Als je gaat vliegen heb je meestal geen idee wat zich in de cockpit afspeelt. Dat gedeelte van het vliegtuig is verboden terrein voor passagiers, behalve in het Aviodrome. Normaal gesproken worden ze daar afgeschermd met een glazenplaat, maar tijdens de Open Cockpitdagen op 20 en 21 september kun je verschillende cockpits van heel dichtbij te bekijken.

Open cockpitdagen
Bij wijze van hoge uitzondering worden bij Aviodrome in Lelystad op zaterdag 20 en zondag 21 september de cockpits van onder meer de Boeing 747, Saab Viggen, MIG-21 en Fokker 100 opengesteld voor het publiek. Bezoekers van het Luchtvaart-Themapark krijgen zo de gelegenheid om in de huid van een echte piloot te kruipen.

Claxon op het stuur?
Gewoonlijk zijn de cockpits gesloten en alleen vanachter glas te bewonderen. De Open Cockpitdagen vormen dus de ideale gelegenheid om erachter te komen waar alle knopjes voor dienen. En ook kwesties als ‘waar zit het navigatiesysteem?’ of ‘zit er een claxon op het stuur?’ worden snel beantwoord. Bezoekers kunnen het namelijk zelf ontdekken. Jong en oud zullen zich keer op keer weer verwonderen. Bijvoorbeeld over het verschil tussen een cockpit van 80 jaar geleden en de huidige geavanceerde cockpits. Natuurlijk zijn er stewards aanwezig die de meest uiteenlopende vragen beantwoorden.

Pilotenopleiding
Kinderen die tijdens hun bezoek aan het Luchtvaart-Themapark in Lelystad vijf opdrachten succesvol uitvoeren, krijgen aan het einde van de dag hun Aviodrome-vliegbrevet. Dat verdienen ze als ze aantonen te beschikken over de kwaliteiten van een échte piloot. Hun vaardigheden worden getoetst tijdens een vliegtest, seintest, kennistest, ogentest en een stuurtest.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.