Deel je boot met andere vakantiegangers

Watersport in Nederland. Foto: Elkedagvakantie

Watersport in Nederland. Foto: Elkedagvakantie


Met een boot een dagje varen, dat is voor veel mensen een dagje vakantie. Misschien heb je wel een boot gekocht, maar kom je er toch niet zo vaak aan toe als je dacht. De meeste boten worden namelijk maar zo’n 10% per jaar gebruikt. Natuurlijk leen je je boot wel eens uit aan familie en vrienden, maar zelfs dan ligt ie nog veel stil. Wil je wat bijverdienen en andere vakantiegangers ook laten genieten van jouw boot? Dat kan nu via de nieuwe startups GoBoat en Barqo. Zij helpen booteigenaren hun boot te verhuren aan andere particulieren.

GoBoat
Dit bedrijf bestaat sinds dit jaar en heeft inmiddels al heel wat boten verhuurd. Het idee van GoBoat is heel simpel, het lijkt een beetje op bijvoorbeeld Airbnb. Je kunt je boot toevoegen op de website, vervolgens je eigen huurprijs bepalen en aangeven wanneer de boot beschikbaar is. Daarna kan iemand die een dagje vakantie wil op jouw boot die gelijk huren en het water op.

Barqo
Het principe van Barqo is eigenlijk precies hetzelfde. Hier kun je ook je boot aanbieden voor een bepaalde prijs, zodat andere mensen hem kunnen huren. Na gebruik van een boot kun je op de website een recensie achterlaten over de boot en de booteigenaren kunnen een recensie achterlaten over de gebruikers. In dat opzicht doet het veel aan Wimdu denken.

Met twee van deze websites en het succes van andere websites waar mensen hun eigen huizen verhuren kun je zeggen dat de sharing economy hot is. Wil je zelf een boot huren? Ga dan naar Barqo of GoBoat.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.