Fietsen van de Alpen naar de Noordzee

Ontdek Europa op de fiets via de Rijnfietsroute van de bron in Zwitserland naar de monding van de rivier in de Noordzee.

Ontdek Europa op de fiets via de Rijnfietsroute van de bron in Zwitserland naar de monding van de rivier in de Noordzee.

Met de Rijnfietsroute kun je van de Alpen naar de Noordzee fietsen. Na een vier jaar lang actieplan is het de eerste fietsroute die conform een nieuwe Europese standaard is gecertificeerd. Het actieplan ‘Demarrage’ bestond uit: Uniforme bewegwijzering, Europese certificering, een landoverkoe-pelende website, een reeks evenementen, een servicehandboek en nieuwe arrangemente. Met het kwaliteitskenmerk is een eind gekomen aan het vierjarige project, waarmee op Europees niveau meer bekendheid voor de Rijnfietsroute werd gegenereerd. In licht gewijzigde vorm blijven de projectpartners uit Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Nederland ook in de toekomst samenwerken.

Bewegwijzering
Het signet van de EuroVelo 15 wijst de weg: in het kader van het project Demarrage werd de Rijnfietsroute voorzien van uniforme be-wegwijzering. Daarmee is een van de belangrijkste doelstellingen van het project behaald: het zichtbaar maken van de Rijnfietsroute van de bron tot aan de monding. In totaal zijn er langs de route duizenden borden geplaatst. Deels werd nieuwe bewegwijzering geplaatst, deel werd het beeldmerk in de bestaande bewegwijzering geïntegreerd. Lukas Stadtherr van de stichting Schweiz Mobil maakt de balans op: “Onze belangrijkste doelstelling was de plaatsing van een internationale, uniforme bewegwijzering. Dit doel hebben wij bereikt.”

Internationale website
Als eerste ‘mijlpaal’ werd een internationale website voor de gehele Rijnfietsroute ontwikkeld. Op de site zijn voor het eerst alle hoogtepunten in de landen waar de Rijnfietsroute doorheen voert op één website te bekijken. Via de internationale hoofdpagina worden de gebruikers eenvoudig doorverwezen naar land- of regiospecifieke subpagina’s. Tegelijkertijd is de nieuwe website een Europees voorbeeldproject: de structuur van de website dient als format voor alle EuroVelo-routes van de ECF.
De informatie voor fietstoeristen is in vier talen beschikbaar: Nederlands, Engels, Duits en Frans. Naast feiten en cijfers over de afstanden valt er voor de gebruikers nog veel meer te ontdekken: van natuur- en cultuurschatten langs de kant van de weg, musea en havens tot regionale lekkernijen, zoals wijn- en kaasproeverijen. Op de website staat alles wat de Rijnfietsroute voor een actieve vakantie te bieden heeft.

Servicehandboek
Het nieuwe servicehandboek over de Rijnfietsroute is een compact hulpmiddel voor fietsers die hun tocht vooraf willen uitstippelen. De 88 pagina´s tellende brochure bevat praktische informatie over de bewegwijzering, feestdagen, evenementen en overige wetenswaardigheden. Bovendien wordt de complete Rijnfietsroute gepresenteerd, opgedeeld in 13 etappes.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.