Foodies gaan naar Maastricht

In Maastricht kun je komende herfst genieten van veel lekker eten. Foto: Jean-Pierre Geusens.

In Maastricht kun je komende herfst genieten van veel lekker eten. Foto: Jean-Pierre Geusens.

Een van de leukste onderdelen van vakantie is lekker eten. Nu de zomervakantie weer voorbij is, kun je beginnen met het plannen van stedentrips in de herfst. Een populaire stad voor zo’n uitstapje is Maastricht. Je kan hier dan ook heel lekker eten. Om je een beetje te helpen hebben wij een paar culinaire evenementen en tips op een rij gezet.

La saison culinaire
Maastricht smaakt eigenlijk elke maand goed, maar in oktober en november is het voor ieders smaakpapillen bijna een must om een bezoek aan deze culinaire hoofdstad op het menu te zetten. De gastronomische hoofdstad Maastricht en Euregio staan namelijk van 1 oktober t/m 30 november centraal als dé locatie waar wijn, gastronomie en cultuur samenkomen. Gedurende ‘La saison culinaire’ wordt er 2 maanden lang een speciale, smaakvolle agenda gepresenteerd met diverse proeverijen, workshops, rondleidingen, bijzondere wijn-spijs menu’s bij Maastrichtse restaurants en nog veel meer culinair en cultureel vertier.

Wijn & Food event Château Maestricht
Dit Limburgse wijn- en foodfestival is een must voor fijnproevers en wijnliefhebbers. 3 dagen lang wordt een gedeelte van het Vrijthof in Maastricht omgetoverd tot een gastronomisch proefparadijs, waar meer dan 50 regionale wijnboeren en makers van Limburgse ingrediënten, wijnen en smaakvolle streekproducten presenteren. Ontdek van vrijdag 31 oktober t/m zondag 2 november de bijna 20 Maastrichtse en Euregionale wijndomeinen met meer dan 55 verschillende wijnen.

Folie Culinaire en BBB Maastricht
Van 6 t/m 8 oktober wordt in MECC Maastricht tijdens de gastronomische vakbeurzen Folie Culinaire en BBB Maastricht het officiële startschot gegeven voor Château Maestricht La saison culinaire. Als gastronomische bekroning presenteert Michelin de nieuwe Nederlandse Michelingids en de Nederlandse Michelinsterren voor 2015 op 17 november in Maastricht.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.