‘Giants of the Ice Age’ komt naar Nederland

De tentoonstelling Giants of the Ice Age komt voor die maanden naar Nederland.

De tentoonstelling Giants of the Ice Age komt voor die maanden naar Nederland.

De grootste reizende tentoonstelling over de ijstijd ‘Giants of the Ice Age’ komt naar Nederland. In Amsterdam EXPO maak je deze winter een reis door prehistorische tijden. Op 27 november komt Giants of the Ice Age naar Amsterdam. De expositie is slechts drie maanden te zien, tot en met 1 maart 2015. Giants of the Ice Age prikkelt alle zintuigen. Je staat straks oog in oog met gigantische uitgestorven zoogdieren, zoals de mammoet, de sabeltandtijger, het reuzenhert, de wolharige neushoorn en de holenbeer.

Neanderthalers
Daarnaast ontdekken bezoekers de wereld van de Neanderthalers tijdens de ijstijd, 30.000 jaar geleden. Wat weten we vandaag de dag over de wereld van toen? Welke flora en fauna waren er? Hoe (over)leefden de Neanderthalers? Aan bod komen hun jachttaferelen, gereedschappen en het mysterie rondom ’s werelds oudste artistieke uitingen, de Europese grot- en rotstekeningen. De expositie is ontwikkeld in samenwerking met het Duitse Neanderthal Museum en andere Europese instituten en brengt de laatste wetenschappelijke inzichten over de ijstijd aan de hand van vele originele objecten, waarvan sommigen nooit eerder tentoongesteld zijn.

Bezoekersinformatie
Giants of the Ice Age is vanaf donderdag 27 november 2014 open voor publiek. Amsterdam EXPO bevindt zich aan de Gustav Mahlerlaan 24 in Amsterdam, naast station Amsterdam Zuid. De tentoonstelling is iedere dag geopend van 9:00 uur tot 18:00 uur, op vrijdag tot 21:00 uur. Je kan een ticket kopen voor de tentoonstelling via de website, hier vind je ook meer informatie. Reguliere tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 16 (exclusief bespreekkosten).

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.