Gratis wandelgidsen voor Franse routes

In Frankrijk zijn nu verschillende gratis wandelgidsen uitgegeven.

In Frankrijk zijn nu verschillende gratis wandelgidsen uitgegeven.

De Fransen hebben veel talenten, maar het aangeven van wandelroutes is daar over het algemeen niet een van. Daar willen ze nu verandering in brengen. Er zijn nieuwe gratis gidsen met wandelroutes in de Franse natuur uitgebracht. Zo kun je het Katharenpad in het hart van de Pyreneeen en de glooiende heuvels met wijnstokken in Vézénobres ontdekken.

In het voetspoor van de Katharen
Het Katharenpad is een 200 kilometer lange route van de Méditerranée naar het hart van de Pyreneeën. Wijnstokken worden afgewisseld met rode rotsen, dennenbossen met grillige bergtoppen. Het pad leidt onder andere door onherbergzaam gebied waar de Katharen hun burchten bouwden om zich schuil te houden voor de kruisvaarders. Deze kastelen met beroemde namen als Montségur, Puilaurens, Quéribus en Peyrepertuse, zijn soms maar moeilijk te onderscheiden van de duizelingwekkende rotspunten waarop ze staan. Sinds februari 2014 behoort het Katharenpad tot de familie van de Grandes Randonnées (GR®). Het “carnet de Voyage 2014” is een handige gids met alle nuttige adressen (accommodaties, winkels, dokters, restaurants) langs het Katharenpad. Het is nu gratis te downloaden op deze website.

Wandelen door de wijngaarden
Vézénobres is één van de mooiste ‘hangende dorpen’ van Frankrijk. Het ligt tegen de heuvel aan geplakt en iedere steen, elk pleintje, ieder doorkijkje of trappetje doet hier denken aan het rijke verleden van de streek.
De omgeving leent zich bijzonder goed voor mooie wandelingen: glooiende heuvels vol wijnstokken worden afgewisseld met de iets ruigere rotsgronden van de garrigue. Het gidsje “Garrigues et vignobles autour de Vézénobres” beschrijft meer dan 30 wandelroutes in de omgeving. Ze zijn van verschillend niveau en variëren van een dagdeel tot meerdere dagen. De gids is volledig tweetalig Engels-Frans en te downloaden op deze of deze website.

Fietsers
Tijdens het weekend van 13 en 14 september staan de vier Bretonse Stations Vertes Conquet, Plougonvelin, Locmaria-Plouzané en Plouarzel geheel in het teken van de fiets. Met tal van festiviteiten voor iedereen. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.