Herfstarrangementen voor wandelliefhebbers

In het najaar kun je nog geweldig wandelen. Daar hebben ze in Duitsland speciale arrangementen voor.

In het najaar kun je nog geweldig wandelen. Daar hebben ze in Duitsland speciale arrangementen voor.

In het najaar is er nog genoeg te doen voor de actieve vakantieganger. Een bestemming voor wandelliefhebbers is het noorden van Baden-Württemberg. Vanuit het Liebliche Taubertal tot aan de Rijn en van Heidelberg tot Stuttgart lonken afwisselende landschappen en een groot aantal goed onderhouden wandelroutes, allemaal met een eigen karakter. Plaatsen als Bad Mergentheim, Künzelsau, Heilbronn of Schwäbisch Hall zijn een goede uitvalsbasis voor uitstapjes.

Wandelen en wijn
Wandelen op de Württemberger Weinwanderweg (313 km), omzoomd door het geelrood opvlammende loof van de wijnstokken, betekent afwisseling en genot. De wijnroute voert over de zonovergoten steile hellingen aan de beide zijden van de rivier de Neckar. Wijngaardpaden worden afgewisseld door hooggelegen wandelroutes met een prachtig uitzicht of paden in de lommerrijke gemengde bossen van Stromberg en Heuchelberg. U beklimt de Löwensteiner bergen en daalt af in de rivierdalen van Kocher en Jagst. De Württemberge Weinwanderweg verbindt panoramische landschappen met knusse wijndorpjes en schilderachtige steden, rijk geworden door de wijnbouw. De twee grootsteden Heilbronn en Stuttgart behoren tot de grootste wijnbouwgemeenten van Duitsland. Wijndomeinen, -kelders en –lokalen aan de rand van de weg nodigen tot verpozen uit.

Bijzondere arrangementen
‘Heerlijke combinaties van wijn en chocolade‘ heet het arrangement van het noordelijke Taubertal. U wordt verwend met kwaliteitswijnen in combinatie met de fijnste pralines. Of kom in Glasmuseum Wertheim meer te weten over de ‘geschiedenis van het wijnglas’. Wie het hogerop zoekt, kan het prachtige landschap van het Lembergerland vanuit een heteluchtballon en onder het genot van een goed glas wijn vanuit de lucht bewonderen.

Nieuw: Neckarsteig-wandelspeld
Wie de wandelroute ‘Neckarsteig‘ loopt, kan klimmend en dalend in 8 of 9 etappes door het rivierdal van de Neckar wandelen, langs burchten, kastelen en kasteelruïnes. Nieuw is de zichtbare getuige van alle inspanningen die de wandelaar zich heeft getroost: de Neckarsteig-wandelspeld. Wie 10-12 stempels op verschillende punten verzamelt, ontvangt de wandelspeld samen met een oorkonde als herinnering aan een bijzondere ervaring.

Informatie
De vakantieregio´s in het noorden van Baden-Württemberg hebben op landschappelijk, cultureel en culinair vlak veel te bieden. In het portaal voor wandeltoerisme geven zes toeristische regio´s – Hohenlohe en Schwäbisch Hall, Hohenlohe, Liebliches Taubertal, Odenwald, Heilbronner Land en Kraichgau-Stromberg – uitgebreide informatie over bezienswaardigheden en wandelroutes in het zogeheten WanderSüden. Boekbare arrangementen en tips voor uitjes en evenementen maken het aanbod van het wandelportaal compleet. Meer tips zijn ook te vinden op Facebook.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.