Insiders onthullen mooiste plekjes Egmond

Ontspannen in de omgeving van Egmond.

Ontspannen in de omgeving van Egmond.


Bij Egmond aan den Hoef denken veel mensen alleen aan strand. Toch is de ligging van de stad ook ideaal voor andere vakanties. Zo is Egmond een goede ‘uitvalbasis’ voor een uitstapje naar steden als Alkmaar, zowel als voor een bezoek aan de natuur. De medewerkers van Stayokay Egmond geven hun (aankomende) gasten graag tips over de mooiste en meest bijzondere plekken in en rondom Egmond. Sander Bodegraven, manager van Stayokay Egmond, geeft alvast zijn top 5 aan activiteiten.

Sander: “Onze locatie ligt heel centraal. Zowel dicht bij de traditionele kaasmarkt in Alkmaar, als bij de bruisende hoofdstad Amsterdam. Dat is vaak de reden waarom veel mensen voor onze Stayokay locatie kiezen. Maar uiteraard zijn er ook in de directe omgeving van ons hostel prachtige gebieden, die wij onze gasten graag adviseren. Er zijn uiteenlopende activiteiten te doen. Zo kun je ‘korren’ op het strand en klimmen op een van de 16 meter hoogte klimrekken in een outdoor-park.”

1. Korren
Egmond ligt op slechts 10 minuten fietsen van zee. Met een Stayokay fiets ben je er zo en dan kun je natuurlijk lekker luieren, vliegeren of zwemmen. Wat bij Egmond aan den Hoef ook mogelijk is, is korren. Bij het korren plaatst een gids een kornet zo’n 1 kilometer van de kust. Vanaf het strand wordt dit sleepnet met een lang touw over de zeebodem getrokken, totdat de vangst voor je voeten ligt. Het is even zwoegen, maar wat je vindt, is altijd verrassend. De gids vertelt alles over deze vangst. Ook leer je alles over insecten op ‘het droge’.
2. Sport- en recreatiepark Hoornse Vaart
Goed of slecht weer, bij sport- en recreatiecentrum ‘Hoornse Vaart’ is altijd iets te doen! Een selectie binnen(golfslag)baden, buitenbaden en het Outdoorpark met vier verschillende niveaus aan klim- en survivalpret bieden een sportieve vorm van er even helemaal uit zijn. Geniet bij zon van de uitgestrekte ligweide. Gegarandeerd een hele dag plezier voor jong en oud.
3. Kaasmarkt in Alkmaar
Het bruisende centrum van Alkmaar ligt op een steenworp afstand van de Stayokay locatie. Vanaf april tot en met september wordt de traditionele kaasmarkt gehouden, zoals dat al vanaf de 16e eeuw wordt gedaan. Je ziet hoe de kazen het Waagplein op worden gedragen door traditionele kaasdragers en ter plekke worden verhandeld. Uiteraard kan de kaas worden geproefd en in en om Alkmaar is het bij sommige kaasboerderijen mogelijk zelf kaas te maken.
4. Fietsen in de Beemster
De Beemster, bekend van de karakteristieke kaas, is een erg geliefd en bijzonder natuurgebied. Uitgestrekte vlaktes, grote boerderijen en het vochtige grasland maken een fietstocht een must-do. Kleine dorpjes en vijf forten zijn onderdeel van het oer-Hollandse landschap, dat vroeger volledig onder water lag. In 1999 werd dit gebied op de UNESCO-Werelderfgoedlijst geplaatst. Even helemaal weg van alle drukte.
5. Omgeving Egmond
De omgeving van het hostel van Stayokay in Egmond is een fijne plek om actief in de buitenlucht te ontspannen. Mocht je op bezoek willen komen bij Stayokay Egmond, boek dan via http://www.stayokay.com/nl/hostel/egmond.

Over Stayokay
Stayokay is in 1929 opgericht onder de naam NJHC (Nederlandse Jeugdherberg Centrale). In deze tijd bestond de stichting uit jeugdherbergen waar jongeren konden overnachten en elkaar ontmoeten. In 2003 veranderde de naam naar Stayokay, maar de focus op het ontmoeten is gebleven. Intussen bestaat de keten uit 26 bijzondere accommodaties op verrassend mooie plekjes in Nederland: midden in de stad, in de bossen of aan kust en water. Stayokay ontvangt zowel individuele gasten (van families tot backpackers) als groepen (van scholen en bedrijven tot vrienden en sportverenigingen). De stichting is sociaal maatschappelijk betrokken en werkt met duurzame producten. Daarnaast heeft Stayokay als eerste hospitality-keten in Europa het Europees Ecolabel ontvangen, hét keurmerk voor milieuvriendelijke producten en diensten.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.