Jordanië nu ook online te bezoeken

Jordanië heeft als eerste land in het Midden-Oosten een virtueel bezoekerscentrum.

Jordanië heeft als eerste land in het Midden-Oosten een virtueel bezoekerscentrum.

Jordanië heeft een primeur op het gebied van toerisme in het Midden-Oosten, ze hebben namelijk een virtueel bezoekerscentrum geopend. De Jordan Tourism Board (JTB) heeft een ‘Virtual Visitors Center’ gelanceerd, inclusief live-chat functie. Jordanië is daarmee het eerste land in het Midden-Oosten met een dergelijke toeristische tool. Het online centrum helpt reizigers met het plannen van een trip naar Jordanië met behulp van reisinformatie en live contactmomenten met medewerkers van de JTB.

Bezoekerscentrum
Dr. Abed Al-Razzaq Arabiyat, Managing Director JTB: “Het Virtuele Visitors Center toont qua opzet en design veel overeenkomsten met ons fysieke bezoekerscentrum. Reizigers kunnen er terecht voor alle benodigde reisinformatie voor het plannen van een reis, afgestemd op persoonlijke voorkeuren. Denk daarbij aan kaarten, foto’s, video’s en brochures, geselecteerd op thema. Via de live-chat functie kunnen onze medewerkers reisgerelateerde vragen direct beantwoorden, advies geven en helpen met het plannen van een reis.”

Wenslijst met interactieve reisplanner
Het virtuele Visitors Center van de JTB is een multimediaplatform. Bij ‘binnenkomst’ in het centrum worden bezoekers met behulp van een interactieve reisplanner uitgenodigd meer te leren over de reismogelijkheden in Jordanië. Deze tool toont de bezienswaardigheden en reisbestemmingen van Jordanië, onderverdeeld in de categorieën: Fun & Adventure, History & Culture, Eco& Nature, Leisure & Wellness en Religion & Faith. De bestemmingen en bezienswaardigheden kunnen door de bezoeker worden toegevoegd aan de persoonlijke digitale ‘wishlist’. Deze wenslijst kan vervolgens worden gedeeld met een reisaanbieder naar keuze.

Online bibliotheek
Het Visitors Center beschikt tevens over een uitgebreide mediagalerij; een online bibliotheek, gevuld met afbeeldingen, video’s en brochures van de diverse reisbestemmingen en bezienswaardigheden in Jordanië. In de bibliotheek vindt de reiziger zowel algemene als locatie- en themaspecifieke informatie.

Live-chat
Een testperiode van twee weken leverde positieve feedback op van live-chat gebruikers van over de hele wereld. De live-chat functie is beschikbaar in het Arabisch en Engels, van zondag tot en met donderdag van 09:00 uur tot 18:00 uur Nederlandse tijd.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.