Met Thalys op wintersport

De frequentie van de Thalys wordt opgevoerd. Foto: Common Creative

Deze winter kun je weer met de Thalys op wintersport. Foto: Common Creative

We genieten allemaal van de laatste zonnestralen van deze zomer, maar inmiddels wordt het al tijd om de volgende vakantie te gaan plannen. De winter komt steeds dichterbij en dat betekent wintersport. Als je enorm opziet tegen de files naar populaire wintersportgebieden en rijden in de sneeuw is er een oplossing: de trein. Van 20 december tot en met 21 maart vertrekt elke zaterdag een Sneeuw-Thalys vanaf Amsterdam, Schiphol en Rotterdam naar diverse bestemmingen in de Franse skigebieden, met als eindbestemming Bourg-Saint-Maurice. Nieuw ten opzichte van voorgaande jaren is dat er in de carnavalsvakantie ook een extra heen- en terugreis wordt aangeboden naar Moûtiers.

Voordelen
Reizen met de Sneeuw-Thalys biedt veel voordelen: een reis naar Bourg-Saint-Maurice duurt vanaf Rotterdam nog geen 8 uur, sneeuwkettingen kunnen thuisblijven, reizigers ontlopen eventuele files en houden bovendien tolgelden in hun zak. Patricia Baars, woordvoerder van Thalys: “Alleen al de route langs de besneeuwde bergtoppen is fantastisch. Elk jaar bieden we aantrekkelijke prijzen voor een reis naar de Franse Alpen. Het is echt een heerlijke en ontspannen manier om naar de wintersport te reizen.”

Dienstregeling Sneeuw-Thalys
Vanaf 20 december 2014 tot en met 21 maart 2015 vertrekt iedere zaterdag vanaf Amsterdam om 05.40 uur een Sneeuw-Thalys naar de Franse Alpen. De terugreis vindt plaats op zaterdagen vanaf 27 december 2014 tot en met 28 maart 2015. Bovendien wordt in de carnavalsvakantie in 2015 ook een extra heen- en terugreis aangeboden naar Moûtiers (heen 21 februari, terug 28 februari). In Nederland vertrekt Thalys vanaf Amsterdam, Schiphol, Rotterdam en doet daarna de volgende bestemmingen aan: Chambéry, Albertville, Moûtiers, Aime-La-Plagne, Landry en Bourg-Saint-Maurice.

Tarieven
De tickets naar de Franse Alpen voor de Sneeuw-Thalys zijn verkrijgbaar vanaf 69 euro per enkele reis (No-Flex tarief – Comfort 2-klasse). Voor de Comfort 1-klasse zijn tickets verkrijgbaar vanaf 99 euro (Semi-Flex tarief). De verkoop van de tickets is begonnen. Dit jaar is er ook weer het speciale Snow Flake-tarief: in de maanden januari en maart reist men voor 59 euro naar de Franse Alpen (Comfort 2- klasse). Deze aanbieding is geldig in de eerste verkoopweek (van 4 tot en met 11 september). Op de website van Thalys staan bovendien kortingen voor skihuur, autohuur en kortingen op hotels.

Kijk op de website voor meer informatie over de voordeligste tarieven. Ook kunnen reizigers terecht op alle grote stations met een internationaal loket of bij een erkend reisbureau.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.