Naar Hamburg voor groots clubfestival

In Hamburg vindt Europa’s grootste clubfestival plaats.

In Hamburg vindt Europa’s grootste clubfestival plaats. Foto: Lena Meyer.

Tijdens het Reeperbahn Festival in Hamburg zie je allemaal muzikale en culturele hoogtepunten in het voormalige red light district van de stad. Van 17 tot en met 20 september 2014 vindt voor de negende keer op rij het Reeperbahn Festival plaats, Europa’s grootste clubfestival. Meer dan zeshonderd muzikale, artistieke en lifestyle hoogtepunten trekken duizenden bezoekers naar het stadsdeel St. Pauli. Een driedagenpas voor 79 euro geeft toegang tot de verschillende clubs waar de optredens plaatsvinden.

Line-up
The Subways, Tina Dico, Boys Noize, Asa, Blonde Redhead en The Acid zijn enkele namen uit de line-up. Kenmerkend voor het Reeperbahn Festival is de focus op nieuwkomers, die zich vaak voor de eerste keer presenteren aan het Europese publiek. Eén van de bands die de diversiteit van het festival goed illustreert, is de New Yorkse band Blonde Redhead. De melancholische sound zorgt voor een schril contrast met de neo-rave beats van Boys Noize. Deze geboren Hamburger brengt de dansvloeren en festivalpodia in extase en maakte eerder naam met remixes voor grootheden als Daft Punk en Rammstein. De retrosound van de lokale zangeres Rhonda – ook de Duitse Amy Winehouse genoemd – doet terugverlangen naar de jaren vijftig en zestig.

Meer dan alleen muziek
Kunst, streetart en sketches op verrassende locaties in St. Pauli verrijken het muzikale aanbod. Terugkerende hoogtepunten zijn de smeuïge verhalen van Viktor, Mark en Hennig, die met hun absurde dialogen, grappige scènes en merkwaardige personen een bijzonder kijkje in het Hamburgse nachtleven geven.
De streetart-walk laat de voormalige rosse buurt van zijn creatieve kant zien. Van leegstaande woningen tot verborgen galerijen – op deze urban-art-tour kom je tot de ontdekking dat het rauwe St. Pauli een groot openluchtmuseum is.
 Een andere highlight is de Flatstock Europe Poster Convention, waar dertig internationale posterverkopers hun gigantische posters presenteren. De oplages zijn gelimiteerd en allemaal even bijzonder.


Ray Cookes
Ook de voormalige MTV-presentator Ray Cookes heeft een vaste plek veroverd op het Reeperbahn Festival. In het Schmidt-Theater brengt de Britse entertainer afwisselend geïmproviseerde sketches, unplugged sessies en provocerende komedie ten gehore.


Dagtickets voor het festival zijn verkrijgbaar vanaf 24 euro. Boek nu bij Hamburg Tourismus één van de speciale arrangementen met korting: 4 nachten blijven, 3 betalen. Inclusief Hamburg CARD, goed voor gratis openbaar vervoer en vele kortingen. Boeken kan via de website. Meer informatie over het festival vind je hier.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.