Nederland krijgt nieuw fietsnetwerk

In Nederland is een nieuw fietsnetwerk voor recreatieve fietser geïntroduceerd.

In Nederland is een nieuw fietsnetwerk voor recreatieve fietser geïntroduceerd.

Nederland kent veel recreatieve fietsers die graag nieuwe routes fietsen. Daarom introduceert Laad.nl in samenwerking met de Fietsersbond, Falkplan en Koninklijke Horeca Nederland een nieuwe fietsnetwerk. Dit nieuwe fietsnetwerk sluit aan op het bestaande knooppuntennetwerk en wordt ontwikkeld voor de fietsers die ook weleens af willen wijken
van de bestaande knooppunten. Hiermee worden nu op een unieke manier ook de gebieden buiten de knooppunten in kaart gebracht. Het nieuwe fietsnetwerk is te herkennen aan de nummers die bestaan uit 3 cijfers. De nummers zijn gekoppeld aan aantrekkelijke locaties, zoals bijvoorbeeld bezienswaardigheden, musea en horecagelegenheden. Dankzij dit nieuwe netwerk kan de recreatieve fietser op eenvoudige wijze afwisselende en aantrekkelijke fietsroutes plannen.

Gebruiken
Alle informatie over het nieuwe fietsnetwerk is te vinden op www.fietsnetwerk.nl. Hier is een overzicht te vinden van alle nummers binnen het netwerk die tevens te downloaden zijn voor in de fietsnavigatie. Daarnaast is hier een overzicht geplaatst van alle fietsrouteplanners waarin het nieuwe fietsnetwerk is opgenomen en informatie over het Nederlandse fietsnetwerk.

Voor de recreatieve elektrische fietser
Laad.nl is naast initiatiefnemer van het nieuwe fietsnetwerk ook de nieuwe landelijke organisatie speciaal voor de recreatieve elektrische fietser. Leden van Laad.nl ontvangen bijzondere fietsroutes gebaseerd op het nieuwe fietsnetwerk, wetenswaardigheden, ledenvoordelen, arrangementen en uitgebreide informatie voor de recreatieve fietser. Daarnaast ontvangen zij gratis ‘De Laadpas’ waarmee zij exclusief kunnen sparen bij de locaties binnen het fietsnetwerk. Hiermee wordt recreatief fietsen niet alleen leuker, maar ook nog eens voordeliger.

Deelname aan het fietsnetwerk
Locaties die deelnemen aan het nieuwe fietsnetwerk krijgen een eigen 3-cijferig nummer binnen het netwerk. De locaties worden doorgegeven aan alle websites die aangesloten zijn bij het netwerk zoals fietsrouteplanners, fietswebsites en natuurlijk Laad.nl. Totaal heeft het netwerk op dit moment een bereik van 3.500.000 hits op internet. Dit gaat zich de komende jaren verder uitbreiden doordat de nummers net als de fietsknooppunten gebruikt zullen worden voor fietsroutes en fietskaarten door Laad.nl en andere partijen.Hierdoor worden fietsconsumenten direct langs de locaties gestuurd wat het zeer aantrekkelijk maakt om hier onderdeel van uit te maken voor de locaties. Voordeel voor de fietsconsumenten is dat zij een nieuw fietsnetwerk ter beschikking krijgen en hierdoor een nog aantrekkelijker routesysteem.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.