Open Monumentendag draait om reizen

Dit jaar is het thema van de Open Monumentendag: Op Reis.

Dit jaar is het thema van de Open Monumentendag: Op Reis.

Het thema van de Open Monumentendag 2014 is: Op Reis. Met dit thema ga je tijdens de Open Monumentendag op reis, over land, over water en door de lucht. In het weekend van 13 en 14 september ontdek je hoe reizen en monumenten samengaan.

Op reis
Open Monumentendag 2014 gaat terug in de tijd en vertelt de verhalen van de monumenten; onze getuigen van het verleden. Met reizen, vervoer en transport laat de Open Monumentendag zien wat de invloed van reizen en vervoer was en wat het nog steeds heeft. Je ziet het in de inrichting van het land en de steden, de manier van leven en het forenzen – zoals we dat in Nederland vandaag de dag doen. Want het gaat niet alleen over toen; de verhalen van toen verklaren waarom het nu zo is en inspireren ons voor de toekomst.

Vervoer
Op reis gaat over middelen van vervoer, over mobiel erfgoed, over wegen, sporen en kanalen, over de gebouwde monumenten die daarbij horen, over plaatsen van aankomst en vertrek, over pleisterplaatsen, over werkplaatsen, remises, koetshuizen, werven en natuurlijk veel meer. Want elke gemeente zal zijn eigen draai aan het thema geven en overal in Nederland zal dat in het weekend van 13 en 14 september 2014 andere openstellingen en activiteiten opleveren.

2014 is ook het Jaar van Mobiliteit en Mobiel Erfgoed, mede de aanleiding voor de Stichting Open Monumentendag om dit jaar voor het thema Op reis te kiezen. Voor meer informatie ga je naar de website.

0

No Responses

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.