Spanje behaalt toeristisch record

Spanje heeft een record aantal toeristen aangetrokken, nog nooit is het land door zoveel mensen bezocht.

Spanje heeft een record aantal toeristen aangetrokken, nog nooit is het land door zoveel mensen bezocht.

De maand augustus was erg succesvol voor Spanje op toeristische gebied. Het land heeft namelijk een recordaantal toeristen getrokken. Dat meld het ANP op basis van gepubliceerde cijfers van het ministerie van Industrie, Energie en Toerisme. In totaal bezochten 9,1 miljoen toeristen deze maand het vakantieland van de Spanjaarden. Dit is maar liefst 8,8 procent meer dan verleden jaar. Nog nooit hebben zoveel toeristen een reis naar Spanje gemaakt.

Nederlanders
Van deze cijfers bestond een groot gedeelte uit Nederlanders. In totaal zijn deze zomer 1,9 miljoen Nederland op vakantie geweest naar Spanje. Dit is een stijging van 4,4% t.o.v. 2013. Over de hele zomer telden de onderzoekinstanties dit jaar 45,3 miljoen vakantiegangers. 7,3% meer dan in dan in 2013. Catalonië (Barcelona, Costa Brava, Costa Dorada, Pyreneeën) is veruit het meest bezocht door toeristen. Ruim een kwart ging hier namelijk naar toe. Bijna 17 procent bezocht de eilanden in de Middellandse Zee, oftewel de Balearen waar de bestemmingen Mallorca en Ibiza een onderdeel van zijn. Tot slot ging 16,6 procent naar de Canarische eilanden en ruim 13 procent bezocht Andalusië.

Economische groei
De geconstateerde stijgingen komen voornamelijk door het extreem goede weer in augustus deze zomer. Daarnaast zorgt de lichtelijke economische groei voor een positieve mindset bij toeristen, waardoor zij sneller geneigd zijn om ontspanning buiten de eigen landgrenzen te zoeken en meer geld te spenderen aan vakanties.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.