Stubai klaar voor winterseizoen ’14/’15

Wintersport in Stubaital.

Wintersport in Stubaital.


De voorbereidingen in het Stubaital in Oostenrijk voor een nieuw wintersportseizoen zijn vrijwel voltooid. Al vanaf oktober kunnen de eerste skiërs ontvangen worden. De toeristische organisatie voor deze regio positioneert zichzelf als volgt: “Het Stubaital is niet alleen een unieke locatie die gemakkelijk bereikbaar is, de verbazingwekkende faciliteiten en diverse evenementen in Stubai maken je wintersport volledig: er zijn hotspots voor skiërs, snowboarders, freeriders en rodelliefhebbers en diverse wintersportfaciliteiten zorgen het gehele seizoen voor groot plezier. Sneeuw is gegarandeerd van oktober tot juni met dank ook aan de Stubaier gletsjer. Een vakantie in het Stubaital is er zeker een om niet snel te vergeten.”

Platgewalste pistes
Het Stubaital kent vier skigebieden met geprepareerde pistes: Stubai Glacier, Schlick 2000, Serlesbahnen Mieders en Elferlifte Neustift. Op de Stubaier gletsjer ligt al vanaf september sneeuw, in de andere drie skigebieden kan je rond half november de piste op. Om aan de Tiroolse wet te voldoen, worden de skipistes op een zorgvuldige en milieuvriendelijke manier geprepareerd. Dankzij de komst van de recent gebouwde zespersoons stoeltjeslift Zirmachbahn, zijn er in het gebied Schlick 2000 drie nieuwe pistes bijgekomen: de ‘Kanonenrohr’, ‘Latschen’ en de ‘Wasserfall’.

Veilig ski- en rodelgenot
Op de hoogte blijven van mogelijke gevaren, je laten informeren over lawine risico’s en het gebruik van het juiste materiaal is minstens zo belangrijk als het streven naar ultiem skigenot. Wil je de off-pistes van Stubai bewonderen, vraag dan naar een ervaren berggids. Het gehele seizoen zijn er verschillende ervaren leraren aanwezig om wintersporters op een veilige manier de schoonheid van de vallei te laten zien. Rodelplezier is verzekerd met elf rodelbanen in Stubai. Alle runs zijn getest volgens strikte criteria en aangeduid met het ‘Tiroler Rodelbaan’ keurmerk.

Opening
De officiële opening van het seizoen zal dit jaar voor de vijfde keer plaatsvinden tijdens de Moreboards Stubai Premiere. Van 17-19 oktober staat Stubai in het teken van spectaculaire stunts in het Snowpark en spannende snowboard battles. Tijd voor nieuw materiaal? Kom dan tussen 6-9 november naar het SportScheck Glacier Testival. Tijdens dit grote evenement kunnen meer dan 3.800 wintersportbenodigdheden van toonaangevende merken worden uitgeprobeerd. Zin in een feestje? In het gebied Schlick 2000 is het op 6 december een groot feest. De Hermes House band zal die dag het gebied feestelijk en muzikaal openen.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.