Vier Halloween in New York

Halloween wordt in Amerika groots gevierd en dat kun je zelf meemaken in New York.

Halloween wordt in Amerika groots gevierd en dat kun je zelf meemaken in New York.

In Nederland is Halloween helemaal niet zo’n big deal, al begint het wel meer te komen. De Amerikanen daarentegen gaan helemaal los in de maand oktober. Halloween wordt dan misschien maar één dag officieel gevierd, de hele maand staat in het teken van dit griezelfeest. Ook in New York laten ze Halloween niet ongemerkt voorbij gaan. Voor iedere leeftijd biedt de stad spannende activiteiten, van parades en spooky storytelling tot spannende zoektochten door doolhoven en het ouderwetse trick-or-treating. Hieronder vind je tips over activiteiten voor de Halloween maand in de vijf wijken van de stad.

Gekostumeerde griezels
“Van spookhuizen en parades tot trick-or-treating en pompoen kunstwerken, New York City biedt entertainment voor de hele familie tijdens Halloween”, aldus Fred Dixon, president en CEO of NYC & Company. “Of je nu een toerist bent of een local, alle vijf de stadsdelen hebben een overvloed aan Halloween activiteiten volgende maand”. Een van de bekendste Halloween events is de Village Halloween Parade, dat dit jaar alweer voor de 41ste keer wordt gehouden. Het thema is The Garden of Earthly Delights en tijdens de optocht zullen honderden bandjes, dansers, poppen en allerlei soorten gekostumeerde griezels in de straten van Greenwich Village te vinden zijn.

Boo at the Zoo
Ook buiten Manhattan is het feest in oktober. Een geweldige plek in de Bronx is Wave Hill. Tijdens het Enchanted Wave Hill Weekend stap je in de magische wereld van Wave Hill, waar de lokale folklore en sprookjes tot leven komen. In de New York Botanical Garden zie je honderden kunstwerken gemaakt van pompoen in de Haunted Pumpkin Garden, waar kinderen een poppenshow kunnen zien en kunnen spelen in het Pumpkin House. Ga ook zeker naar Boo at the Zoo bij de Bronx Zoo, de Queens Zoo of het Prospect Park Zoo, waar het hele gezin geniet van deHalloween spirit tijdens goochelshows, spannende verhalen, parades, doolhoven, het beschilderen van pompoenen en nog veel meer.

Dwalen in het maïs
Bij Halloween horen parades, maar ook zeker zoektochten door het doolhof en spannende wandelingen. In hetQueens Country Farm Museum kunnen kinderen van alle leeftijden dwalen door een spectaculair maïs labyrint en in Prospect Park kom je alle engerds tegen tijdens de Lookout Trail. In Richmond Town komen alle spannende activiteiten samen in dit historische koloniale dorpje. Kinderen kunnen onder andere pompoenen rapen bij Decker Farm, de oudste –nog actieve- boerderij in New York. Tijdens Monster Mash bij het Brooklyn Children’s Museum word je uitgedaagd om in je beste Halloween outfit te verschijnen en vervolgens uiteraard deel te nemen aan de kostuum parade. Griezel mee in New York City!

Voor meer Halloween tips in New York en meer informatie over de stad ga je naar de website.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.