Wandelinformatie Duitse vakantieregio verzameld

Als je wil gaan wandelen in de Duitse regio Baden-Württemberg is er nu een website die alle wandelroutes verzameld heeft.

Als je wil gaan wandelen in de Duitse regio Baden-Württemberg is er nu een website die alle wandelroutes verzameld heeft.

Er is een nieuw portaal voor wandeltoerisme in de Duitse vakantieregio Baden-Württemberg. Als je in het noorden van Baden-Württemberg je wandelschoenen aantrekt, kun je kiezen uit een uitgebreid aanbod. De wandelroutes in de regio´s zijn namelijk net zo veelzijdig als het landschap. Naast meerdaagse tochten over Lange Afstand Wandelpaden zijn ook korte wandelingen over lokale routes mogelijk. Het nieuwe portaal voor wandeltoerisme is een hulpmiddel voor internetsurfers. Hier kunnen geïnteresseerden niet alleen inspiratie opdoen voor hun volgende vakantie, maar ook meteen hun wandeltochten plannen.

Informatie over wandelroutes
Alle Lange Afstand Wandelroutes in Baden-Württemberg zoals de Neckarsteig of de Kocher-Jagst-Trail, plus circa 200 lokale wandelroutes, worden in het portaal gedetailleerd beschreven, inclusief de individuele etappes, bezienswaardigheden en horecagelegenheden. Voor alle routes kunnen gratis GPX-tracks worden gedownload, inclusief interactief kaartmateriaal. Ook handig: met één klik op mogelijke startpunten – bijvoorbeeld Bad Mergentheim, Heilbronn, Öhringen of Schwäbisch Hall – is meteen te zien welke dagtochten in de regio kunnen worden gemaakt. Ook het uitgebreide routenetwerk van de regionale wandelclubs, de Odenwaldclub en de Schwäbische Albverein, is nu gedigitaliseerd en als interactieve routekaart geïntegreerd.

Kaartmateriaal voor onderweg
De nieuwe gratis ‘wandel-panoramakaart WanderSüden’ is een handig hulpmiddel bij de planning van de tochten. De kaart biedt een overzicht van alle Lange Afstand Wandelroutes en de hoofdwandelroutes van de Odenwaldclub en de Schwäbsche Albverein in het gehele noorden van Baden-Württemberg. Bovendien kunnen actieve vakantiegangers tijdens hun wandelingen gebruik maken van de verschillende recreatie- en wandelkaarten van de plaatselijke VVV´s.

Achtergrondinformatie
De vakantieregio´s in het noorden van Baden-Württemberg hebben op landschappelijk, cultureel en culinair vlak veel te bieden. In het portaal voor wandeltoerisme geven zes toeristische regio´s – Hohenlohe en Schwäbisch Hall, Hohenlohe, Liebliches Taubertal, Odenwald, Heilbronner Land en Kraichgau-Stromberg – uitgebreide informatie over bezienswaardigheden en wandelroutes in het zogeheten WanderSüden. Boekbare arrangementen en tips voor uitjes en evenementen maken het aanbod van het wandelportaal compleet.

Kijk ook op de Facebookpagina voor meer informatie.

0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.