Wat doen in weekend 20 en 21 september?

De site van Elfia.

De site van Elfia.


Hebt u uw elf-kostuum nog bij de hand? Voor iedereen die zin heeft in een ‘real life fantasy’ is er dit weekend een evenement in Limburg. Maar ook als u naar een rustiger vorm van vermaak zoekt zijn er mogelijkheden genoeg. Hier onze top 10 (in willekeurige volgorde) voor het weekend van 20 en 21 september 2014.

  1. Op 20 en 21 september 2014 gaan de poorten van ‘Elfia’, het grootste fantasyfestival van Europa, weer open in de Kasteeltuinen Arcen. Hier lopen heksen en elfjes hand in hand en kloppen piraten en vampiers elkaar vriendschappelijk op de schouders.
  2. De Waal, de omgeving van De Vasim en de nieuwe stadsbrug De Oversteek staan zondagmiddag 21 september, tussen 12.00 en 17.30 uur, in het teken van 70 jaar Market Garden. De plek waar in september 1944 de heldhaftige Waaloversteek van de Amerikaanse 82e Airborne Division plaatsvond, vormt de hele middag het toneel van activiteiten rondom de thema’s oorlog en vrijheid. Hoogtepunt van de middag is het naspelen van de legendarisch Waalcrossing van 20 september door de Koninklijke Landmacht en militairen van de 82e Airborne Division.
  3. Dit jaar bestaan de spoorwegen in Nederland precies 175 jaar. Op 20 september 1839 trokken de stoomlocomotieven De Arend en De Snelheid de eerste trein in Nederland. Op zaterdag 20 en zondag 21 september viert Het Spoorwegmuseum dit met het evenement Stoom!. Alles in het museum komt onder stoom: treinen, walsen, trekkers en nog veel meer. Zaterdag 20 september om 18.00 uur gaan alle stoommachines die kunnen rijden in optocht door de binnenstad van Utrecht.
  4. In Leiden wordt de Nacht van Kunst & Kennis gehouden. Met lezingen, muziek, kunst en experimenten.
  5. In heel Nederland wordt de ‘Instapdag Elektrisch rijden’ gehouden, voor iedereen die wel eens wil proberen ‘wat dat nou is om elektrisch te rijden‘. Op veel plekken moet wel vantevoren afgesproken worden.
  6. Zo.Festival is de titel van een festival in de achtertuin van bierbrouwer Bavaria in Lieshout. Met optredens van oa Yellow Claw, Kraantje Pappie, Shermanology, Watermät, Egbert Live, Benny Rodrigues en Mr. Polska.
  7. Utrecht houdt de Nacht van de Poëzie in Tivoli/Vredenburg met o.a. Remco Campert en Bart Chabot.
  8. In het Gemeentemuseum in Den Haag opent een expositie van kunstenaar Mark Rothko.”Van blozend roze en jubelend geel, tot knallend blauw en somber zwart. Wanneer je voor de immense doeken van Mark Rothko (1903-1970) staat, voel je hoe je zijn wereld ingezogen wordt.”
  9. Op de 22e editie van de 50PlusBeurs in de Jaarbeurs Utrecht van 16 tot en met 20 september is de wereldprimeur van de Senior Smart Mobile Watch uit Zwitserland met vele functies. SOS, Gyroscoop, Hartritme en Bloeddrukmeting, GeoFence en meer. Op de beurs ook speciale seniorentablets en een grote domotica demonstratie met een zorgrobot voor thuisgebruik.
  10. In Amsterdam wordt de Dam tot Damloop gehouden; leuk voor deelnemers, aardig voor het publiek. De organisatie noemt het ‘het grootste hardloopevenement van Nederland’.
0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.