Wat doen in weekend 27 en 28 september?

In Amsterdam wordt een actie voor blindengeleidehonden gehouden, waaraan je ook op afstand mee kunt doen..

In Amsterdam wordt een actie voor blindengeleidehonden gehouden, waaraan je ook op afstand mee kunt doen..


Wie afreist naar Den Haag komend weekend kan een dag lang rondstruinen in het oorlogsverleden van de stad tijdens de eenmalige bunkerdag die gehouden wordt, maar dan tevens het vliegerevenement op het strand van Scheveningen aandoen. Het lijkt wel afgesproken werk, zo’n mooie combinatie! Hier onder onze top 11 van dingen die je kunt doen in het weekend van 27 en 28 september 2014:

 1. Het jaarlijkse Vliegerfeest op het strand bij Scheveningen wordt zaterdag van 12 tot 17 uur gehouden.
 2. Vredesmuseum Gouda wordt geopend door Internationaal Netwerk van Vredesmusea-coördinator Peter van den Dungen. De openingstentoonstelling is ‘Len Munnik tekent voor de Vredesweek’
 3. In de Schouwburg Almere wordt het Festival 2 Turven hoog gehouden. Volgens de organisatie “Het avontuurlijkste festival voor families met jonge kinderen in Nederland.”
 4. Met een vlootschouw van vaartuigen van nautische dienstverleners wordt zaterdag 27 september de nieuw opgeleverde Prinses Margriethaven geopend in Rotterdam. Hoe zwaar zijn trossen eigenlijk? Hoe sleep je een containerreus de haven binnen? Hoe ontdek je smokkelwaar? Op deze en vele andere vragen geven vertegenwoordigers van de verschillende specialistische dienstverleners die de haven van Rotterdam rijk is op deze dag antwoord.
 5. Stichting Europees Erfgoed Atlantikwall houdt de Haagse Bunkerdag. Deze resten van de Tweede Wereldoorlog zijn maar 1 dag geopend voor publiek.
 6. In Utrecht begint het Nederlands Film Festival. Het is de 34e editie en de openingsfilm is Bloedlink, die te zien is in TivoliVredenburg.
 7. Vlakbij Bataviahaven bij Lelystad wordt om de Dutch Match Cup gezeild. Een schouwspel dat zich laat combineren met een middagje shoppen in het outletcenter.
 8. Met een wereldrecordpoging wil KNGF Geleidehonden letterlijk de schijnwerpers op de geleidehond zetten. Op zondag 28 september 2014 hoopt de organisatie meer dan duizend lichtballonnen te water te laten op de Bosbaan van het Amsterdamse Bos om daarmee ’s werelds grootste waterlichtjesrace te houden. De race is onderdeel van de Geleidehonden Light Night, de eerste avond in Nederland die volledig in het teken staat van de geleidehond. Aandacht voor deze honden is belangrijk om hun opleiding te kunnen bekostigen en om de maatschappelijke acceptatie van de hond als hulpmiddel voor mensen met een beperking te bevorderen.
 9. In het Keizer Karel College in Amstelveen wordt het Nederlands Kampioenschap Rubik’s Cube 2014 gehouden. Deze NK vindt plaats tijdens Brainwave, een jaarlijks denksportmanifestatie.
 10. Een mooi schouwspel voor iedereen die gefascineerd is van onze strijd tegen het water: Op zondag is een zogenaamde functioneringssluiting van de Maeslantkering bij Hoek van Holland (een oefening dus voor bij geval van hoogwater). Sluitmoment ca. 17:00 uur, vanaf 11 uur activiteiten en rondleidingen.
 11. In Arnhem wordt het Wereldkampioenschap Levende Standbeelden gehouden.
0

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.