Wifi net zo belangrijk als ontbijt

Mensen vinden wifi in een hotel minstens zo belangrijk als een goed ontbijt.

Mensen vinden wifi in een hotel minstens zo belangrijk als een goed ontbijt.

Eerder zocht je hotels uit op een betaalbaar ontbijt, inmiddels is het ontbreken van gratis wifi bijna ondenkbaar. We staan 24/7 in verbinding met familie, vrienden, collega’s. Het ideale hotelbezoek vraagt daarom meer en meer toegang tot wifi. Onderzoek door Holiday Inn Express heeft aangetoond dat onbeperkt toegang tot internet voor vele gasten even belangrijk is als het aanbieden van ontbijt. En we weten allemaal dat het ontbijt de belangrijkste maaltijd is van de dag. Daarom biedt Holiday Inn Express vanaf nu standaard wifi aan in haar (13) Benelux-hotels.

Goede start van de dag: wifi en ontbijt
Ruim 81% van alle zakenreizigers binnen de Benelux vindt de beschikbaarheid van wifi een basisbehoefte tijdens een hotelverblijf. Dit is slechts een zeer klein verschil met de vraag naar ontbijt (83%). Het onderzoek bij 320 regelmatige reizigers toont een gelijkaardige trend bij plezierreizigers: 64,5% wil graag toegang tot internet en 79,9% heeft graag een ontbijt in het hotel. Gasten gebruiken wifi het meest voor hun e-mailverkeer (69%), om te surfen (55%) en om het nieuws te raadplegen (55%). De plaatsen waar gasten het liefst over wifi beschikken zijn de kamer (82%), de hotellobby (54%) en het restaurant (39%). De wens om online te kunnen gaan is niet altijd business gerelateerd maar heeft meestal te maken met het in contact willen blijven met familie (67%), vrienden (52%) en – op een derde plaats – met collega’s (31%). De baas krijgt minder aandacht. Slechts 16% blijft met hem of haar in contact terwijl men op reis is.

Er zijn op dit moment 221 Holiday Inn Express-hotels in Europa, waarvan 13 in de Benelux. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.