Wijnfeesten beginnen weer in Tsjechië

In september staat Tsjechië in het teken van wijnfeesten. Foto: David Marvan - CzechTourism.

In september staat Tsjechië in het teken van wijnfeesten. Foto: David Marvan – CzechTourism.

De zomer is inmiddels echt ten einde, maar dat betekent niet dat het feesten ook afgelopen hoeft te zijn. Zo staat Tsjechië  de komende maand in het teken van wijnfeesten.September is de maand van de wijnoogst en wordt er overal in Tsjechië gevierd: niet alleen met wijn, maar ook met muziek, dans, lekker eten en een cultureel programma.

Feesten
Omdat wijn altijd de drank van de koningen en ridders was, worden er veel feesten georganiseerd in de kastelen en burchten: 6.9. in kasteel Kačina, 13.9. in kasteel Kuks, 13-14.9. in de Praagse Burcht en 27-28.9. in Karlštejn.De meest uitgebreide wijnfeesten worden echter georganiseerd in Moravië: de Pálavské wijnfeesten in Mikulov 12-14.9., de historische wijnfeesten in Znojmo 12-13.9. en de Slovácko wijnfeesten in Uherské hradiště 12-14.9. Ook in de hoofdstad wordt wijn gedronken – in Vinohrady 27-28.9. en onder de Praagse Burcht in de Wenceslaus wijngaarden, 27-29.9. Voor een wijnfeest ben tu ook op het juiste adres in Mělník 12-14.9.,Litoměřice 19-20.9. en Kadaň 27.9.

Ben je goed in plukken? Dan kun je proberen het wereldrecord druiven plukken te verslaan tijdens het  World Grape Harvest Valtice op 20.9.

 

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.