Zebraveulen voor het eerst buiten


Vanmorgen mocht het één week oude zebraveulen James naar buiten in DierenPark Amersfoort. Het mannetje was nog niet eerder buiten geweest en genoot met volle teugen van zijn nieuwe omgeving. “Vanaf zijn geboorte is het al een bezig baasje, maar nu op de Savanne springt hij letterlijk een gat in de lucht”, vertelt bioloog Raymond van der Meer.

Vorige week zondag is het veulen midden in de nacht geboren. “Het is een uitzonderlijk mooi ventje”, vertelt Van der Meer. ‘‘Moeder Amber doet het ook erg goed, dit is haar eerste jong.” Grévy zebra’s hebben, met een draagtijd van dertien maanden, de langste dracht van alle andere zebrasoorten.

Stap voor stap zal zebraatje James de andere dieren op de Savanne gaan ontmoeten. Vandaag maakt hij alleen kennis met de elandantilopen en parelhoenders, de giraffen en de zebrahengst volgen later. “Het is nu vooral zaak dat hij leert ontdekken dat hij in de buurt van zijn moeder moet blijven”, vertelt de bioloog. “Ondanks zijn uitbundige sprongen gaat dat vrij goed.” Aan de hand van het unieke streeppatroon van zijn moeder herkent James zijn moeder tussen de andere bewoners op de Savanne van DierenPark Amersfoort.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.