Sculpturepark Zuidlaren hele jaar geopend


UPDATE: De organisatie van het Sculpturepark Zuidlaren heeft laten weten dat het park niet een tijdelijke voorziening is, maar dat is besloten er een blijvende attractie van te maken, die het hele jaar geopend is.

Het oorspronkelijke bericht (11 mei 2014):

Wandelen over de Hondsrug door de eeuwen heen, dat is het idee achter het Sculpturepark, dat gisteren geopend is in de Prins Bernhardhoeve in Zuidlaren. Op 8 april reden de eerste vrachtwagens met zand de Prins Bernhardhoeve binnen. Nu, een goede maand later, zwaaien de deuren open voor de bezoekers. Van zaterdag 10 mei tot en met zondag 14 september 2014 september vertelt het grootste indoor zandsculpturenfestival ter wereld over het ontstaan en de ontwikkeling van Geopark De Hondsrug.

Veertig harde werkers en 25 binnen- en buitenlandse kunstenaars zijn de afgelopen weken hard bezig geweest om de bezoekers een imposante en leerzame expositie van zandsculpturen voor te schotelen en om het SculpturePark in te richten voor een aangenaam dagje uit. De carvers zijn twee weken bezig geweest om 7000 ton zand, afkomstig van de Hondsrug, te verwerken tot sprookjesachtige en immense zandsculpturen. In een ruimte van 6.000 m2 beleven de bezoekers de geschiedenis van de ruim 150.000 jaar oude Hondsrug. Van een gigantische gletsjer uit de ijstijd, met Scrat uit de film Ice Age die nog steeds zijn eikel zoekt, tot Ellert en Brammert, en van het meisje van Yde en het Trechterbekervolk tot de prinses van Zweeloo en de vele veldslagen bij Coevorden. Ook de unieke heidevelden, veengebieden, plaggenhutten en hunebedden worden op een tot de verbeelding sprekende manier in zand uitgebeeld.

Speel- en educatiehal
Een van de hallen in het evenementencomplex fungeert als speel- en eductatiehal. Bezoekers kunnen met de duizenden noppenstenen van Bricks Art alles bouwen wat ze maar willen. In deze hal kunnen bezoekers zelf ook de zandexperience ervaren. Het bouwen van een eigen zandsculptuur kan ook onder begeleiding van een ervaren zandkunstenaar worden gedaan. Hier liggen ook twee voetbalveldjes waar men de kunst van het beach voetbal kan beoefenen. Binnenkort kan men hier ook op zand volleyballen.

Sculpturepark in de Prins Bernhardhoeve is van zaterdag 10 mei tot en met zondag 14 september 2014 dagelijks geopend. In de maanden mei, juni en september van dinsdag tot en met vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur, in de weekenden en op feestdagen van 10.00 tot 18.00 uur. Op maandagen in mei en juni is Sculpturepark gesloten.
In de maanden juli en augustus is SculpturePark dagelijks geopend van 10.00 tot 21.00 uur. De entreeprijs voor volwassenen bedraagt € 9,00. Voor kinderen van 6 tot en met 12 jaar kost een kaartje € 4,50. Kinderen van 0 tot en met 5 jaar mogen onder begeleiding van een volwassene gratis naar binnen.
Bezoekadres: Hanekamp 3 – Zuidlaren T: 050-4096900 Meer informatie: www.sculpturepark.nl

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.