Zwarte Woud biedt een najaar vol cultuur

Het Zwarte Woud heeft naast veel natuur ook leuke steden die een bezoekje waard zijn. Foto: Freudenstadt Tourismus.

Het Zwarte Woud heeft naast veel natuur ook leuke steden die een bezoekje waard zijn. Foto: Freudenstadt Tourismus.

Bij het Zwarte Woud denk je meestal niet gelijk aan cultuur. Het eerste wat in je op zal komen is de natuur waar de streek zo om bekend staat. Toch zijn de 320 dorpjes en stadjes een leuke afwisseling in deze natuurlijke omgeving. Steden als Freiburg, Karlsruhe, Pforzheim en Freudenstadt met hun winkelstraten, restaurants en cultuur zijn vaak al een bestemming op zich. Juist de komende maanden is er veel te beleven.

Freiburg
Het Zwarte Woud is zo’n 200 kilometer lang en 60 kilometer breed. Ingebed in de diverse landschappen van deze vakantieregio liggen kuuroorden, boerendorpjes, vakwerkplaatsjes, wijndorpjes en kleine en grote steden. Freiburg kan gezien worden als de hoofdstad van het Zwarte Woud. Een bezoek aan het middeleeuwse meesterwerk en symbool van deze stad – de Münster met zijn 116 meter hoge toren – mag niet in het programma ontbreken. Duik ook de straatjes in van de schilderachtige Altstadt die om de toren ligt. Hier stromen ook de Bächle, stroompjes die dwars door de straten en steegjes hun weg vinden. Achter de Alstadt ligt een voetgangersgebied met winkels, boetieks en passages. Genoeg van
het shoppen? Freiburg heeft ook theaters, concerten, musea.

Freudenstadt
Freudenstadt heeft het grootste marktplein van heel Duitsland. Op het plein en in de omliggende straten kan men uitgebreid ‘bummeln’, zoals onze Oosterburen het shoppen noemen. Het centrum van Freudenstadt vormt regelmatig het toneel van vele culturele activiteiten zoals het Schwarzwald Musikfestival en Flammandra. Gelegen midden in de natuur is het niet vreemd dat Freudenstadt voor een aantal culturele evenementen het groene decor opzoekt: het Afrika-Fest, Freudenstadt Stadtfest en de Grosse Glühweinwanderung vinden plaats buiten de op 730 meter hoogte gelegen stad. In de winter wordt het marktplein feestelijk versierd en kan men hier de Freudenstädter Weihnachtsmarkt bezoeken. Vele accommodaties bieden gasten die 2 nachten of meer verblijven de gratis “Schwarzwald Plus-kaart” aan. Hiermee heeft men gratis toegang tot vele activiteiten.

Karlsruhe
Het noordelijk gelegen Karlsruhe is de ‘poort’ naar het Zwarte Woud. De stad kent al jaren een actieve kunst-beweging en daarom is er jaarlijks een uitgebreid cultuuraanbod in de musea en galeries. Zeker de komende maanden is er een vol programma. Met het Karls-Sommer-Spezial-Paket is het dit najaar zeer interessant om naar Karlsruhe af te reizen. Er worden overnachtingen in 4-sterren hotels aangeboden voor de prijs van een 3-sterren hotel. Inclusief een ontbijt, WelcomeCard en een informatiepakket betaalt men dan per persoon vanaf 49 euro per nacht.

Meer informatie over het Zwarte Woud is te vinden op de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.