Beurs: Inspiratie voor kerstdiner 2014


Deze video geeft een beeld van een soortgelijke beurs in Londen.

Een deel van de Jaarbeurs in Utrecht staat tijdens culinair festival Taste of Christmas, van 12 tot en met 14 december 2014, in het teken van ‘het ultieme kerstdiner’. Iedere dag zijn diverse topchefs, onder wie Peter Lute, Julius Jaspers, Alain Caron en Ramon Beuk, aanwezig om de bezoeker hun eigen kerstgerecht voor te schotelen. Andere ingrediënten van Taste of Christmas zijn culinaire proeverijen, een kerstmarkt, wijnproeverijen met bekende sommeliers, uitleg over kooktechnieken, workshops tafelversiering, winterbarbecues, een Taste Theater met demonstraties van experts, Dessert Valey (voor het proeven van desserts) en Taste of Kids.

Na het succes van het culinaire festival Taste of Amsterdam, dat iedere zomer een groot aantal ‘foodies’ naar het Amsterdamse Amstelpark trekt, is het nu de beurt aan de allereerste Nederlandse ‘Taste’ –wintereditie in Utrecht. Taste of Christmas is onderdeel van het internationale food festival ‘Taste Festivals’. In 2004 vond in Londen de eerste editie plaats. Al snel volgden 19 andere wereldsteden zoals Sydney, Melbourne, Kaapstad, Auckland, Dublin, Dubai, Milaan, Amsterdam en dit jaar ook Utrecht.

Kooktechnieken en proeverijen
De bezoeker krijgt tijdens Taste of Christmas bijzondere kooktechnieken en culinaire proeverijen voorgeschoteld. Alles om te zorgen dat thuis een waanzinnig kerstdiner bereid kan worden. Topchefs Peter Lute, Julius Jaspers, Alain Caron en Ramon Beuk koken live hun mooiste gerechten en geven tips over kooktechnieken. Een groot aantal kwaliteitsmerken zijn aanwezig met de beste producten voor ‘het ultieme kerstdiner’; van de lekkerste ingrediënten en nieuwste keukenapparatuur tot kookboeken en tafelversiering. Bovendien is er een Landenpaviljoen; de plek waar diverse landen zichzelf presenteren met gerechten uit eigen keuken. Omdat bij goed eten goede wijn hoort is er ook een Wijnplein. Bekende sommeliers geven hier tips en uitleg over de best passende wijnen. In het Sterrenpaviljoen kan de bezoeker proeven van de lekkerste ingrediënten, bereid door verschillende topchefs. Het Taste Theater is het epicentrum waar alle chefs live op het podium hun kookkunsten vertonen. Culinaire experts delen hier hun kennis met het publiek.

Andere activiteiten
Op Taste of Christmas vindt de bezoeker verder een kerstmarkt, foodtrucks, winterse barbecues, culinaire ‘koek & zopies’, een ijsbaan, dennenbomen, sneeuw en haardvuren. Speciaal voor kinderen is er de Taste of Kids. Jonge chefs maken hier onder begeleiding zelf de lekkerste gerechten.

Kaartjes
Een kaartje voor Taste of Christmas kost 10 euro in de online voorverkoop en 12,50 euro aan de kassa. Tot en met 22 oktober geldt een speciale early bird actie met twee kaarten voor de prijs van één. Kinderen tot en met 14 jaar mogen gratis naar binnen.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.