China Light festival in Utrecht

Deze winter komt het China Light Festival naar Utrecht.

Deze winter komt het China Light Festival naar Utrecht.

In de winter is het lang donker, de ideale tijd dus voor een lichtfestival. Deze winter zal het China Light festival de Botanische Tuinen op de Uithof aandoen. Van 21 november t/m 4 januari zullen tientallen lichtsculpturen te bewonderen zijn. Bijpassende Aziatische hapjes en drankjes en optredens maken een bezoek compleet.

Lichtfestivals
China kent een eeuwenlange traditie van lichtfestivals. Al honderden jaren worden op de vijftiende dag van de eerste Chinese maand lantaarns en lampionnen ontstoken om te bidden voor een goede oogst en Taiyi, de god van de hemel, gunstig te stemmen. Een andere sage vertelt over een god die de aarde in brand wilde steken om de mensheid te straffen. Een oude wijze man kwam met de oplossing om fakkels, lantaarns en vuurwerk te ontsteken. Toen de god dacht dat de aarde al in brand stond, liet hij de mensen met rust.

Kaartjes zijn te krijgen voor €10,- p.p. Voor meer informatie ga je naar de website of bekijk het filmpje om te zien wat je kan verwachten:

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.