EK flow- en bodyboarden in Nederland

Tijdens het EK flow- en bodyboarden kun je de stunts van deze twee met eigen ogen zien. Foto Lisa de Wolf.

Tijdens het EK flow- en bodyboarden kun je de stunts van deze twee met eigen ogen zien. Foto Lisa de Wolf.

Nadat het Europese kampioenschappen flow- en bodyboarden de afgelopen vier jaar in Engeland gehouden is, is het nu de beurt aan Nederland. In Dutch Water Dreams (DWD) in Zoetermeer gaan de beste flow- en bodyboarders van Europa het tegen elkaar opnemen. De zogeheten flowriders van DWD zijn het toneel, de deelnemers zich zondag 5 oktober presenteren. De winnaar kan zijn koffers pakken om deel te nemen aan de WK in Dubai (VAE). En het leuke is dat jij kan komen kijken. Risico is wel dat je daar zelf ook een beetje nat van wordt.

Titelverdediger
Met drievoudig Europees kampioen Quincy Vlijtig (21) heeft Nederland niet alleen de titelverdediger in huis, maar ook de beschikking over de gedoodverfde favoriet voor de komende editie van de EK bij de mannen. Hij zal de titel echter niet cadeau krijgen, want in de persoon van Wouter Maas heeft hij een geduchte rivaal. Zijn trainingsmaatje is tot op het bot gemotiveerd om Quincy van de troon te stoten.

EK
Met de beste riders uit onder andere Engeland, Zweden, Finland, Frankrijk, Spanje, Duitsland staat er een internationaal topveld op de flowriders en garandeert de organisatie van de EK veel spektakel. De ‘best trick contest’ na de finales draagt daar ongetwijfeld aan bij. Het evenement bestaat uit drie ronden, in de ochtend te beginnen met de kwalificaties, na de lunch de halve finales en eind van de middag de finales.

Flowboarden
Flowboarden is een combinatie van surfen, skateboarden en wakeboarden op een zogenoemde flowrider die een constante golf produceert. In tegenstelling tot het traditionele surfen, waarbij de surfer snelheid maakt door met het water mee te liften, stroomt het water bij flowboarden met een snelheid van 50 kilometer per uur tegen de surfer in. De deelnemers worden beoordeeld op basis van stijl, tricks en moeilijkheidsgraad.

Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.