Hoofdstad van Barbados UNESCO erfgoed

De historische stad van Bridgetown, de hoofdstad van Barbados, inclusief de Garrison zijn opgenomen in de lijst van UNESCO werelderfgoed.

De historische stad van Bridgetown, de hoofdstad van Barbados, inclusief de Garrison zijn opgenomen in de lijst van UNESCO werelderfgoed.

Barbados is voor veel mensen al een gedroomde vakantiebestemming, met fijne temperaturen en parelwitte stranden. Maar nu is het eiland ook nog werelderfgoed rijker. De historische stad van Bridgetown, de hoofdstad van Barbados, inclusief de Garrison zijn opgenomen in de lijst van UNESCO werelderfgoed. In de hoofdstad, ontstaan in 1628, staan veel historische gebouwen daterend uit de tijd dat Barbados nog een Engelse kolonie was. Zo is er de St. Mary’s kerk uit 1825 en het elegante neogotische 19e eeuwse Parlementsgebouw. Ook is de synagoge in Bridgetown een bezoekje waard. Hij dateert uit 1650 en is een van de twee oudste synagogen van het westelijk halfrond.

Garrison Savannah
De koloniale machten – Engeland, Frankrijk, Spanje en Nederland – waren regelmatig in oorlog om de welvarende Caribische eilanden. Het beschermen van Barbados was daarom van het grootste belang en dat is terug te zien aan de verdedigingswerken langs de westkust van Barbados. De Barbados Garrison was in de 18e en 19e eeuw de grootste van de Britse koloniën. Het begon met de bouw van St. Anne’s Fort in 1705. De gehele Garrison Historic Area bestaat uit vele historische gebouwen, inclusief kazernes. In het gebouw waar de latere eerste Amerikaanse president George Washington in 1751 zes weken logeerde, is nu het George Washington museum gevestigd dat een interessante kijk geeft op de geschiedenis van Barbados en Washinton’s leven. Vorig jaar nog werd een pas ontdekt stukje geschiedenis onthuld, namelijk een compleet netwerk van tunnels onder de Garrison.

Hotels in het Garrison gebied
Het Savannah Beach hotel en het Hilton hotel liggen te midden van de Garrison. Het eerste hotel stond oorspronkelijk bekend als de Sheriff’s house en werd in 1887 een hotel onder de naam Seaview. In het jaar 2000 werd het Savannah Beach hotel heropend na een zeer intensieve restauratie. Hoewel het Hilton niet kan bogen op een dergelijk rijke geschiedenis, het historische erfgoed staat wel letterlijk op hun terrein: het Charles Fort. Beide hotels zijn een prima keuze voor de reiziger die strand en cultuur wil combineren.

Algemene toeristische informatie over Barbados is te vinden op de website.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.