Keukenhof eert Van Gogh in 2015

Het planten van de Van Gogh voor 2015.

Het planten van de Van Gogh voor 2015.


Van Gogh is het thema van Keukenhof in het 2015-seizoen. Vandaag heeft het tuinenpark de eerste bollen geplant van een zelfportret van Vincent van Gogh. 2015 is het Van Gogh jaar. Dit moment wordt door Keukenhof aangegrepen om de beroemde Nederlandse kunstenaar te eren.

Hoogtepunt in het themajaar is het bloembollenmozaïek van een zelfportret van Van Gogh. Het mozaïek heeft een oppervlakte van 250m2 en is geplant in verschillende kleuren tulpen. In de Walk of Fame wordt in de aankomende weken ook de “Vincent van Gogh” tulp geplant. De werken van Van Gogh vormen daarnaast een prachtige inspiratie voor de vele bloemenshows in het Oranje Nassau Paviljoen. Keukenhof werkt tijdens het van Goghjaar nauw samen met het Van Gogh Museum en Kröller-Müller Museum.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.