Kinderen ontdekken Amsterdam met eigen reisgids

Kidskompas Amsterdam is een reisgids speciaal voor kinderen.

Kidskompas Amsterdam is een reisgids speciaal voor kinderen.

Voor kinderen kunnen stedentrips wel eens saai zijn, want al dat rondlopen en naar gebouwen kijken is lang niet altijd leuk. Om daar wat aan te doen is en nu een nieuwe gids speciaal voor kinderen: Kidskompas Amsterdam. De gids laat kinderen en hun (groot)ouders zien wat er allemaal in Amsterdam te zien, doen en beleven is en geeft praktische tips. Samen met tal van leuke weetjes en achtergrondverhalen maakt dit van Kidskompas Amsterdam een reisgids voor het hele gezin.

Kinderen op stedentrip
Kidskompas Amsterdam is voor iedereen die met kinderen (6-12 jaar) in Amsterdam op pad gaat. Wat zijn de leukste musea, bezienswaardigheden, activiteiten, winkels en restaurants om met elkaar te bezoeken? En wat wordt daar specifiek voor kinderen gedaan? Ook handig: hoe kom ik daar met het openbaar vervoer? Naast veel praktische tips en plattegronden, biedt Kidskompas Amsterdam ook verschillende achtergrondverhalen en weetjes over de stad en haar inwoners. Hoe komt de stad bijvoorbeeld aan haar naam, hoe zat het met de Gouden Eeuw, zijn er Amsterdamse specialiteiten en op welke plek kun je wel vijf bruggen tegelijkertijd zien? Het grootste deel van de gids – die is opgedeeld in wijken – is speciaal voor kinderen geschreven en kan dus ook door hen zelf worden gelezen. De gids is ook in het Engels verkrijgbaar onder de naam Kids’ Compass Amsterdam.

De auteurs
Dagmar Jeurissen en Janneke van Amsterdam zijn de bedenkers en uitgevers van de reeks Kidskompas; producten die het reizen met kinderen leuker en vooral makkelijker maken. Naast Kidskompas Amsterdam bestaan er ook Kidskompas-reisgidsen voor Londen, Parijs en Barcelona. Daarnaast heeft Kidskompas speciale kinderlandkaarten voor op de achterbank ontwikkeld. Deze kaarten laten kinderen zien waar ze precies naartoe gaan en staan boordevol leuke weetjes, achtergrondverhalen en spelletjes. Er zijn kinderlandkaarten voor Frankrijk, Italië, België en Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Sinds 2012 maakt Kidskompas ook (internationale) apps. Er zijn inmiddels Kidskompas-apps voor Londen, Parijs, New York en Barcelona.

Kidskompas Amsterdam is te krijgen voor €12,95. Voor meer informatie ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.