Mannen reizen lichter dan vrouwen

Het stereobeeld lijk bevestigd: Vrouwen nemen veel meer mee op reis dan mannen.

Het stereobeeld lijk bevestigd: Vrouwen nemen veel meer mee op reis dan mannen.

Vrouwen komen van Venus en mannen komen van Mars, ook als het om reizen gaat. Zo lukt het de een om alleen het hoognodige mee te nemen, terwijl de ander kilo’s aan onnodige spullen meezeult. Dat zijn dan ook voornamelijk vrouwen, maar uit onderzoek van Around the Globe blijkt dat het niet anders kan.

Voorbereiding
Vrouwen gaan namelijk goed voorbereid op reis, iets waar mannen wat in achterblijven. Zeker als het om anticonceptie gaat, zijn het vooral de vrouwen die eraan denken dat in hun tas te stoppen. Van degenen die condooms inslaan om mee te nemen op reis, is 82 procent vrouw. Ook zijn het vooral jongeren in de leeftijd van 18 tot 24 jaar (49%).

Medicijnen
Middeltjes als diarreeremmer, paracetamol en DEET zijn een aanrader om mee te nemen op reis, zeker naar een tropische bestemming. Van de mensen die dit meenemen is 61 procent vrouw. Ook zijn het de vrouwen die denken aan de camera (60%), het apparaatje om te internetbankieren (63%) en de telefoon (62%).

Bagage
Vouwen slepen meer kleding en meer elektronica (zaklamp, elektrische tandenborstel) mee en reizen met meer kilo’s dan mannen. Mannen nemen tot vijftien kilo per reis mee, vrouwen zeulen al snel twintig kilo mee. Wel reizen zij met minder handbagage dan de gemiddelde man.

Plannen
Bovendien blijkt de vrouw het organiserend brein van de reis: het zijn vooral vrouwen die aangeven dat zij doorgaans de meeste voorbereidingen voor een reis treffen (60 procent).

Ga naar de website voor meer informatie.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.