Najaarsevenementen in de Eifel

In de Duitse stad Bad Muenstereifel is een bijzondere outlet geopend, verspreid over het dorpje. Foto: Franziska Krug/Getty Images for City Outlet Bad Muenstereifel.

In de Duitse stad Bad Muenstereifel is een bijzondere outlet geopend, verspreid over het dorpje. Foto: Franziska Krug/Getty Images for City Outlet Bad Muenstereifel.

Ook in de herfst wil je wel eens een weekje of weekend weg. Hiervoor wil je dan niet te ver rijden, want de tijd die je weg bent is al zo kort. Daarom zou je voor een vakantie in het najaar kunnen denken aan de vakantiestreek de Eifel. Als de bladeren langzaam verkleuren en de jassen weer uit de kast worden gehaald, worden tal van evenementen georganiseerd. Natuurlijk kun je overnachten in een comfortabel hotel, maar ook voor de camperaars die op de bonnefooi op pad gaan, biedt de Eifel volop mogelijkheden. Van een camperplek aan de rand van het Nationalpark Eifel tot een plekje aan de oever van de rivier de Sauer. De camperplek in Bad Münstereifel ligt lekker dicht bij de net geopende City Outlet.

Nieuwe Outlet
Het vakwerkstadje Bad Münstereifel heeft in Duitsland de primeur. In het pittoreske centrum is sinds een paar weken City Outlet Bad Münstereifel geopend. Hier geen kunstmatig uit de grond gestampt winkelcentrum. De outlet met zijn 20 shops is in bestaande gebouwen her en der in de stad ondergebracht. Naast de outlet-stores zijn er natuurlijk ook nog de bestaande winkeltjes met een veelzijdig assortiment. Overal restaurants en cafés om even de voeten wat rust te gunnen en te genieten van een lekker kopje koffie met gebak.

Smokkeltocht
Durf je het aan om mee te gaan met de smokkelaars Dorita en Sabine, en Belgische koffie de grens over te smokkelen? Stel je voor, het is eind jaren 40. Midden in het ‘Wilde Westen’ van Duitsland wagen deze dames het erop, omdat ze de surrogaatkoffie helemaal zat zijn en zin hebben in een geurig kopje echte koffie. Op deze vermakelijke Duitstalige tocht komen de deelnemers alles te weten over de zorgen en angsten van de smokkeldames. Maak tijdens de wandeling kennis met hun moed en creativiteit. Deze 3,5 uur durende tocht is geschikt voor jong en oud, als je maar de Duitse taal verstaat. Aanmelden en meer informatie bij de Tourist-Information Prümer Land (T 0049 6551 -505; [email protected]). De tocht vindt in 2014 nog plaats op 12-10, 26-10, 9-11 en 23-11.

Griezelen op Burg Satzvey
De middeleeuwse Burg Satzvey is een van de meest tot de verbeelding sprekende burchten van de Eifel. Vanwege het enorme succes vorig jaar vindt de ‘Geisternacht’ dit jaar op 3 zaterdagen plaats. Op 18, 25 en 31 oktober verandert de burcht vanaf 18 uur in een decor voor een griezelfilm. Deze griezelnacht is niets voor bange mensen: overal duiken enge figuren op en je wordt omgeven door de geheimzinnige en soms huiveringwekkende klanken van een ‘middeleeuwse band’. Om 22 uur begint de grote Afterparty met DJ. Voor kleine kinderen is er tot 22 uur opvang geregeld in het ‘Halloween-Kinderland’.

9 dagen feest
De Lukasmarkt in Mayen is het grootste volksfeest in het noorden van Rheinland-Pfalz. De kermis die dit jaar van 11 t/m 19 oktober plaatsvindt, heeft zijn oorsprong in de veemarkten van vroeger. Op dinsdag 14 oktober vindt de jaarlijkse paardenmarkt plaats en een dag later de schapenmarkt, de laatste die overgebleven is in Rheinland-Pfalz. Op zondag 12 oktober zijn de winkels in het centrum van Mayen van 13 – 18 uur geopend.

Voor meer informatie over een vakantie in de Eifel ga je naar de website.

Reageren

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.